VIJESTI / AKTUELNOSTI

Koncept Vision Maybach Luxury bi mogao postati stvarnost

maybach

Koncept Vision Maybach Luxury

maybach

Koncept Vision Maybach Luxury

maybach

Koncept Vision Maybach Luxury

maybach

Koncept Vision Maybach Luxury

Iz Mercedesa ne odbacuju tu mogućnost

 

Njujorški sajam automobila je definitivno u znaku modela trokrake zvijezde. Svoja premijerna predstavljanja imali su modeli GLC 63 AMG, novi GLS, EQC Edicija 1886, ali se i dalje priča o jednom konceptu koji izaziva znatiželju gdje god se pojavi.

 

Radi se o Vision Maybach Luxury konceptu. Ovaj nesvakidašnji automobil je predstavljen u Pekingu prošle godine. Tada je izazvao bujicu komentara i reakcija. Automobil ne samo da ima nesvakidašnji dizajn, već unikatnu formu. Zamišljen je kao terenac sa izgledom limuzine, a pokretala bi ga četiri elektromotora ukupne snage 738 KS. Model koji predstavlja definiciju luksuza, kako izvana, tako i iznutra, mogao bi ugledati svjetlost dana kao produkcijski model.

 

Andreas Zygan, čovjek koji je na čelu razvoja SUV modela iz Mercedesa je na pitanje novinara da li bi ovaj model uskoro mogao ući u proizvodnju, odgovorio je kratko – „Zašto da ne?“ Odgovor koji mnogi nisu očekivali, zagolicao je maštu. Zyganovo „zašto da ne“ vrlo lako može značiti i nezvaničnu potvrdu dolaska ovog modela. Ukoliko zaista uđe u proizvodnju, Vision Maybach Luxury će postati najskuplji automobil proizveden u SAD-u, sa početnom cijenom od 200.000$ što je čak 42.500$ više od trenutno najskupljeg modela iz Amerike – Acure NSX.

12:46 | Apr 19, 2019

KOMENTARI (0)