VIJESTI / AKTUELNOSTI

Kultni Golf „kec“ se prodaje u originalnom stanju

vw

VW Golf Mk1

vw

VW Golf Mk1

vw

VW Golf Mk1

vw

VW Golf Mk1

vw

VW Golf Mk1

Samo 22.770 km na satu

 

Volkswagen Golf – hvala što ste ustali iz poštovanja prema legendi. Krajem oktobra stigla nam je osma generacija jednog od najslavnijih automobila ikada, a na našim, ali i cestama širom svijeta, moguće je vidjeti primjerke originalnog Golfa u voznom stanju. Njegov životni vijek je zapravo jednak životnom vijeku njegovog vlasnika.

 

Na bh. cestama su rijetki u besprijekornom stanju. Čak šta više, mnogi su jako zapušteni i tehnički neispravni. Ipak, i dalje funkcionišu te su kao takvi i dalje sinonim za automobil radničke klase. Dok ih u Bosni i Hercegovini možete naći za nekoliko stotina maraka, u jednoj autokući u Njemačkoj prodaje se kultni „kec“ u originalnom stanju sa samo 22.770 km na satu.

 

Riječ je o 1.1 litarskom benzincu od 50 KS sa 4-stepenim ručnim menjačem, a sudeći po godištu pripada seriji najmlađih „kečeva“. Proizveden je 1983. godine, a s trake je sišao kao petovratni model s metalik bojom. Pravi luksuz u to vrijeme. Pitate se koja je cijena za ovaj dragulj? Spremite se... 13.750€! Ukoliko cijenite TAS-ove primjerke, onda ovo nije automobil za vas jer se radi o čistokrvnom njemačkom Golfu.

18:16 | Dec 22, 2019

KOMENTARI (0)