VIJESTI / TUNING

Labuđi pjev ABT-ove „sedmice“

golfr

ABT Volkswagen Golf R

golfr

ABT Volkswagen Golf R

golfr

ABT Volkswagen Golf R

golfr

ABT Volkswagen Golf R

golfr

ABT Volkswagen Golf R

Posljednji tuning za Golf 7

 

Kraj životnog vijeka Golfa sedme generacije se definitivno bliži. Novi Golf bi trebao stići u februaru naredne godine, a sa vama smo podijelili do sada uhvaćene špijunske fotografije „osmice“. ABT je spremio posljednji tuning za aktuleni Golf R. Rekli bismo da je ovo njegov labuđi pjev.

 

Šta nam je ABT spremio za kraj? Umjesto fabričkih 300 KS i 400 Nm obrtnog momenta, posljednja nadogradnja donosi 350 KS i 440 Nm. Time, ovaj Golf R staje rame uz rame sa prošlom generacijom A45 AMG, Focusom RS. Uz DSG mjenjač i standardni 4Motion pogon, ovaj automobil od 0 do 100 ubrzava za manje od 5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 270 km/h.

 

Tu se poboljšanja ne završavaju. ABT je spremio i unaprijeđeni ovjes i nove opruge koji automobil dodatno spuštaju. Time su poboljšane njegove vozne karakteristike i ležanje u krivinama, ali i izgled automobila te sada Golf R izgleda još agresivnije. Od vizuelnih promjena, Golf R je dobio nove ABT felge u crnoj boji, a možete ih naručiti u sjajnoj ili mat izvedbi.

09:03 | Apr 27, 2019

KOMENTARI (0)