VIJESTI / PREMIJERE

Lamborghini Huracan Evo za čistu zabavu sa 630 KS

lamborghini

Lamborghini Huracan Evo

lamborghini

Lamborghini Huracan Evo

lamborghini

Lamborghini Huracan Evo

lamborghini

Lamborghini Huracan Evo

lamborghini

Lamborghini Huracan Evo

Nekada manje znači više

 

Sjećate li se dobrih starih vremena kada su atmosferski motori harali cestama? Snaga pod vašom nogom je bila čista, sirova... Upravljač, ručica mjenjača i papučice su vas direktno povezivali s automobilom. Postajali ste jedno. Danas je sve to ublaženo i sofisticirano. Sve je više suludo jakih automobila koji i dalje ne mogu da pruže osjećaj kao oni „old school“ modeli.

 

Da li je sve baš tako ublaženo? Ako pitate Lamborghini, daleko od toga! Kompanija iz Sant Agate je predstavila svoj novi Huracan Evo koji smo jutros najavili. Ovo nije bilo kakav Huracan Evo, ovo je Huracan Evo sa zadnjim pogonom! Da vam je neko rekao kako će superautomobil sa zadnjim pogonom biti rijetkost, da li biste mu povjerovali? Istina, postoje brendovi koje se drže starog recepta, ali sve je više „dresiranih“ modela sa pogonom na sva četiri točka, a sve manje je divljih i nepripitomljenih zvijeri sa zadnjim pogonom.

 

Huracan Evo nećemo previše komentarisati. Pustit ćemo da fotografije same govore, a ostavićemo tek kratki komentar na njegove karakteristike. Pod haubom je, pazite ovo: atmosferski 5.2 litarski V10 motor sa 610 KS i 560 Nm obrtnog momenta. Kao što smo rekli, snaga se šalje isključivo na zadnje točkove. Automobil je težak svega 1.388 kilograma, a od 0 do 100 ubrzava za 3,3 sekunde, dok je njegova maksimalna brzina 326 km/h. Cijena? Očekuje se cifra oko 187.000€. Toliko od nas, a vi uživajte i za sada maštajte o zvuku koji proizvodi ova zvijer.

16:06 | Jan 4, 2020

KOMENTARI (0)