VIJESTI / AKTUELNOSTI

Lamborghini počeo prodaju svojih polovnih automobila

Kupovina na provjerenom mjestu

 

Automobili Lamborghini je predstavio svoj „Selezione Lamborghini Certified Pre-Owned“ program. Ideja kompanije je da svojim kupcima ponudi provjereno dobre automobile koji su održavani u njihovim ovlaštenim servisima i zadovoljavaju rigorozni kriterij od strane Lamborghinija.

 

Ovaj program je osnovan prošlog mjeseca, ali će širom svijeta zaživjeti tokom ove godine. Lamborghinijevi dileri će osim novih, prodavati i polovne automobile kroz ovaj program. U ponudi modela, naći će se i Urus, kao i svi ostali automobili koji zadovoljavaju kriterij postavljen od strane talijanskog brenda.

 

Da bi automobil zadovoljio kriterij Selezione programa, korišteni Lamborghini ne smije imati više od 70.000 kilometara na satu, dok će Urus smjeti imati 100.000 km. Kada je u pitanju starost polovnog vozila, Lamborghinijevi superautomobili ne smiju biti stariji od 7 godina, a kao i po pitanju kilometraže, iznimka je napravljena za SUV Urus i može biti 10 godina star. Održavanje automobila mora biti isključivo rađeno na vrijeme u Lamborghinijevim ovlaštenim servisima. Opsežna kontrolna lista sa 150 tačaka provjere uključuje izgled i stanje eksterijera i enterijera, mehaničko stajne, električno, gume, felge, kočnice – sve će biti provjeravano kroz dijangnostički i cestovni test.

 

Svi automobili koji budu kupljeni kroz Selezione program dobijaju i 12 mjeseci garancije koja se može produžiti za dodatnih 12, u slučaju da se taj model ponovo proda. Federico Foschini, komercijalni direktor Lamborghinijia je izjavio:
„Ovo je važan novi program podrške. Na ovaj način sve više korištenih Lamborghini automobila će kroz profesionalan i adekvatan način prodaje moći naći nove vlasnike.“

14:19 | Mar 3, 2019

KOMENTARI (0)