VIJESTI / AKTUELNOSTI

Lamborghinijeva zvijer pobjegla iz karantina! (VIDEO)

lamborghini

Lamborghini SVR

lamborghini

Lamborghini SVR

Najava mogućeg fabričkog angažmana u FIA WEC šampionatu

 

Lamborghini je u novom videu na kratko prikazao novi hiperautomobil koji će biti baziran na Aventadoru, a biće namijenjen isključivo upotrebi na stazi. Kompanija iz Sant'Agate sprema direktnog rivala svojim ljutim konkurentima iz Maranella čiji je adut model FXX K. Novi model će nositi naziv SVR.

 

Iz Lamborghinija su počele pristizati prve informacije o ovom automobilu. Poznato je da će novi hiperautomobil pokretati isti motor koji se nalazi u Aventadoru, a radi se o 6.5 litarskom V12 motoru koji će pretrpiti značajne modifikacije i dobiti unaprijeđenja da bi njegova snaga iznosila 819 KS. Osim prvih detalja o specifikaciji, iz Lamborghinija su nas počastili prvim videom u kojem vidimo prvi izlazak na stazu kamufliranog SVR-a.

 

Šef Lamborghinija, Stefano Domenicalli, prošle godine je izjavio kako u Lamborghiniju razmatraju ulazak u FIA WEC šampionat, ali do sada nije bilo poznato da li u toj kompaniji imaju ozbiljne namjere za takav poduhvat. Sada nam je znatno jasnija situacija i uopšte nas neće čuditi ukoliko u bližoj budućnosti Lamborghini izda saopštenje za javnost kako ulaze u FIA WEC šampionat. Pravila nove Hypercar kategorije nalažu da proizvođač mora izraditi minimalno 20 primjeraka cestovnog automobila, a to nam govori da bi njihov adut za WEC šampionat mogao biti baziran na nekom drugom automobilu jer SVR neće biti legalan za cestovnu upotrebu.

21:46 | Mar 25, 2020

KOMENTARI (0)