VIJESTI / AKTUELNOSTI

Land Rover Discovery će imati i hibridnu varijantu

U korak sa konkurencijom u Evropi

 

Land Roverova porodica kultnih terenaca će biti proširena sa novom verzijom čuvenog Discoveryja. Tako će ovaj terenac koji je dokazano jedan od „najsposobnijih“ automobila kada teren postane veoma grub i težak. Karakter ostaje isti, dok se tehnologije modernizuju te će Discovery dobiti i blagu hibridnu varijantu.

 

Uz već postojeće benzinske i dizelske opcije u Evropi, Land Rover će svojim kupcima ponuditi sve popularnije rješenje koje povoljno utiče na ekonomičnost automobila, a manje je i zagađenje okoliša. Pored 2.0 biturbo benzinca sa 300 KS i dizelaša dostupnih u 2.0 četverocilindarskim i 3.0 šestocilindarskim opcijama, kupci će moći izabrati novu, benzinsku pogonsku jedinicu sa blagim hibridnim sistemom.

 

„Paparazzi“ su nekoliko puta uslikali i kamuflirani prototip sa priključkom za punjenje na masci hladnjaka, a vjerujemo da se Discovery sprema i za punjivu hibridnu varijantu. Na nju ćemo morati pričekati još nekoliko godina, odnosno novu generaciju Discoveryja, dok ćemo blagu hibridnu dobiti znatno prije, a očekuje se da to bude spremno već za facelift na pola „životnog“ vijeka aktuelne generacije.

14:04 | Jan 19, 2020

KOMENTARI (0)