SPORT / FORMULA 1

Leclerc na vrhu drugog dana testiranja

Mladi Leclerc na visini zadatka

 

Scuderia Ferrari izgleda preporođeno. Tim koji je prošle godine izgledao pogubljeno i bezidejno, na momente amaterski, konačno djeluje kao onaj „pravi“ Ferrari. Juče je Sebatian Vettel bio neuhvatljiv, a približno isti rezultat ostvario je i sjajni Charles Leclerc. Ovo je njegov prvi izlazak na stazu sa SF90 i čini se da je novi bolid „legao“ i drugom Ferrarijevom vozaču. Sa 157 krugova, Leclerc je bio najproduktivniji vozač.

 

Drugo mjesto je zauzeo Lando Norris, debitant u Mclarenu. On je ponovio učinak svog kolege Sainza, ali uz znatno bolje vrijeme. Kevin Magnussen u Haasu ostvario je treće najbrže vrijeme, ali uz skroman broj krugova – svega 59. Četvrto mjesto, po malo neočekivano i uz drugi najveći broj krugova (132) osvojio je Alex Albon. Nakon Raikkonena, i Antonio Giovanazzi je otvario odličan rezultat i po pitanju vremena i po pitanju broja krugova.

 

Valtteri Bottas i Lewis Hamilton su ponovo odrađivali svoj program koji se očito razlikuje od ostalih. Izuzetno skromni rezultati i Bottasa i Hamiltona mogu zavarati konkurenciju, ali broj krugova je nešto čime se Mercedes može pohvaliti. Čak 162 kruga su napravili Hamilton i Bottas zajedno. Renault je ponovio skromne rezultate i po broju krugova, a i vremena su bila slabašna.

 

Sada smo na polovini prvog testa, a Ferrari izgleda kao s druge planete. Mclaren ne krije zadovoljstvo, dok Mercedes mudro šuti i drži se po strani.

18:24 | Feb 19, 2019

KOMENTARI (0)