VIJESTI / AKTUELNOSTI

Limitirana serija Maseratijevih modela stiže u Monterey

maserati

Maserati Quattroporte S Q4 GrandLusso

maserati

Maserati Quattroporte S Q4 GrandLusso

maserati

Maserati Quattroporte S Q4 GrandLusso

maserati

Maserati Levante S GranSport

maserati

Maserati Levante S GranSport

maserati

Maserati Levante S GranSport

Quattroporte i Levante u ograničenom broju primjeraka

 

U ponedjeljak, 12. avgusta počinje Monterey Car Week. Dva dana kasnije, Maserati će predstaviti dvije limitirane edicije svojih modela Quattroporte i Levante. Maseratijev sedan i SUV će dobiti posebno uređenje eksterijera i enterijera uz brojne opcije.

 

Ono što ih izdvaja od standardnih modela jeste smeđi „Pelletessuta“ enterijer. Iz Maseratija su objasnili šta tačno predstavlja naziv „Pelletessuta“. Pelletessuta je zapravo materijal koji se sastoji od uskih traka Nappa kože koje su utkane. Ovaj materijal predstavlja imitaciju tradicionalnih, ručno tkanih materijala, samo što je u ovom slučaju korištena koža umjesto platna. Krajnji rezultat daje izdržljiv, lagan i ekskluzivan materijal. Kada kažemo ekskluzivan, to zaista i jeste tako, obzirom na to da jedino Maserati nudi ovu vrstu materijala.

 

A pri tom, ovaj materijal će biti korišten na samo 100 primjeraka: 50 primjeraka Quattroportea i 50 primjeraka Levantea. Maserati je odabrao dvije posebne boje za dva modela. Quattroporte S Q4 GrandLusso će biti ponuđen u „Blu Sofisticato“ nijansi plave sa plavim kočionim kliještima, dok će Levante S GranSport nositi ekskluzivnu nijansu bronzane. Obje edicije će dobiti Zegna Edition oznake, označavajući kompaniju odgovornu za ekskluzivni kožni enterijer.

 

Iz Maseratija nisu saopštili cijene ovih modela, a prve isporuke se očekuju na proljeće 2020.

10:57 | Aug 8, 2019

KOMENTARI (0)