VIJESTI / AKTUELNOSTI

Limitirana serija VW Passata

passat_rline

VW Passat R-Line

passat_rline

VW Passat R-Line

passat_rline

VW Passat R-Line

R-Line edicija

 

Ne tako davno, Volkswagen je predstavio novog Passata. Blagi redizajn aktuelne generacije nije donio nikakve dramatične promjene, kako na limuzinsku, tako i na karavansku izvedbu. Iz Wolfsburga su odlučili napraviti limitiranu seriju R-Line, ali isključivo Passata karavana.

 

Kupci ovog modela moći će birati između 2.0 TDI dizelskog motora od 233 KS i 2.0 TSI benzinskog motora čija snaga iznosi 264 KS. Obje pogonske jedinice su uparene sa sedmostepenim DSG automatikom koji snagu prenosi na sva četiri točka.

 

Eksterijer je u potpunosti podređen dvije boje. Boja automobila je Moonstone siva i to je jedina boja u kojoj možete naručiti Passat R-Line. Svi ostali detalji na automobilu su u crnoj boji. Svakako se najviše ističu visokosjajne 19-inčne felge, crni krov i crni difuzor na zadnjem kraju automobila. Passat R-Line je dobio i nova, atraktivnija LED svjetla, a zadnja svjetlosna grupa je blago zatamnjena.

 

Iznutra, Passat R-Line je blago preuređen i posjeduje karakteristike svih R-Line modela. Enterijerom takođe dominira crna boja. Sportska R-Line sjedišta su izrađena od kombinacije Nappa kože i, kako iz Volkswagena kažu, „karbon“ kože. R-Line logo se nalazi svuda, na volanu, pragovima, blatobranima... Enterijer Passata R-Line je potpuno digitalni. Infotainment sistemom se upravlja preko 9,2-inčnog ekrana. Najveća promjena u odnosu na standardni model jeste Travel Assist koji djelimično nudi autonomnu vožnju. Iako ne u potpunosti, automobil može automatski da skreće, ubrzava ili usporava.

 

Volkswagen će zvanično predstaviti Passat R-Line sljedeće sedmice u Ženevi. Planirano je da se izradi svega 2.000 primjeraka ovog modela.

08:54 | Mar 1, 2019

KOMENTARI (0)