SPORT / BH AUTOSPORT

Ljubijankić najbrži na treninzima u Loparama

Nastup Cazinjanina ipak pod znakom pitanja

 

Juče su voženi treninzi za brdsku trku u Loparama. Po izuzetno visokim temperaturama, kako zraka, tako i asfalta, vozači su se suočavali sa brojnim kvarovima, a vidjeli smo i dva incidenta. Staza Tobut je definitivno pokazala „zube“ i nakon treninga, situacija je upitna za određene takmičare.

 

Najbrže vrijeme u generalnom plasmanu je imao Salih Ljubijankić iz AMK Cazin. Iako je bio ubjedljivo najbrži na treninzima, Ljubijankić i njegova ekipa su imali neprospavanu noć zbog kvara na mjenjaču. Prena određenim najavama, Ljubijankić bi se ipak trebao naći na startu današnje trke. Njegov kolega iz kluba, Fahrudin Dolić, takođe je imao veliki kvar na mjenjaču.

 

Među „historičarima“ najbrži je bio Milen Simić u popularnoj „Fići“, dok je drugo mjesto uz dosta tehničkih problema osvojio Haris Memišević. Dane Milenović se povukao s takmičenja nakon kvara na motoru njegovog Fiata 128, a Armin Mujkanović je takođe imao problem s motorom koji je preko noći riješen i danas će voziti trku.

 

U Grupi N, gledali smo nevjerovatno male razlike između najbržeg vozača u N2 i N3. Najbolji na treninzima u klasi N2 bio je Draško Cunjak ispred Amela Semanića i Milana Stojnića. Cunjak djeluje neuhvatljivo za konkurenciju u Loparama. Prvak klase N3, Harun Hadžić, bio je očekivano prvi, a drugo najbrže vrijeme je ostvario Fahrudin Dolić. Treća pozicija je pripala domaćinu, Mladenu Rebrinoviću, dok je na četvrtom mjestu završio veteran, Krešimir Bodnaruk.

 

Dramatično je bilo u klasi E1-14. Trenutno vodeći u klasi, Vladimir Đukić, doživio je izlijetanje sa staze u kojem je stradao prednji kraj njegove Honde. Ipak, solidarnost takmičara je još jednom spasila vikend pa će Đukić voziti današnju trku. Najbrže vrijeme treninga ostvario je gost iz Srbije, Marko Vukašinović ispred Mustafe Mujkanovića.

 

Banjalučani su „pokorili“ klasu E1-15. Jasmin Hrnić je bio najbrži na treninzima, ali Dejan Vujasin mu „diše za vratom“. Vujasin je na treninzima ostvario samo dvije desetinke sporije vrijeme od Hrnića, a iza njih je Goran Dojčinović, čovjek kojeg nikada ne smijete otpisati.

 

Najbrži u klasi E1-16 bio je Salih Ljubijankić čiji je nastup neizvijestan. Drugo najbrže vrijeme je ostvario Željko Kukić u Opel Astri OPC, dok je na trećem mjestu treninge završio Mladen Šoljić. Klasa E1-16 odavno nije bila siromašnija te ovoga vikenda ne očekujemo uzbuđenja na koja smo navikli u ovoj klasi.

 

Najbolje vrijeme u klasi E1-17 ostvario je Miroslav Josipović u Ladi Vesti TC1. Josipovićev nastup u automobilu koji je vožen u WTCC šampionatu do 2017. godine izazvao je veliku pažnju, a veliki as automobilizma nas je podsjetio da čak i nakon duge pauze, nije „zaboravio“ kako se vozi.

 

Današnja trka se otvara u 11:00 nakon čega će uslijediti i start same trke. 

07:19 | Jul 7, 2019

KOMENTARI (0)