VIJESTI / AKTUELNOSTI

Luda vožnja za svjetskim reli prvakom (VIDEO)

citroen

Citroen C3 WRC

citroen

Citroen C3 WRC

citroen

Citroen C3 WRC

citroen

Pierre Gasly i Sebastien Ogier

citroen

Pierre Gasly i Sebastien Ogier

citroen

Citroen C3 WRC

Najbrži taksi na svijetu

 

Koliko puta vam se desilo da kasnite na odredište i čini vam se da nemate izlaza? Pokvario vam se auto, zakasnili ste na autobus, avion, voz, ili ste pak krenuli ka Zenici i zapeli ste u gužvi ispred tunela Vranduk. Koji je god razlog kašnjenja u pitanju, najbitnije je biti dobar prijatelj sa Sebastienom Ogierom i tražiti od njega pomoć.

 

U najavnom video snimku koji je postavio Aston Martin Red Bull Racing Honda na svom Youtube kanalu, njihov vozač, Pierre Gasly, krenuo je ka stazi Paul Ricard na kojoj se ovog vikenda vozi osma runda šampionata. On je uživao u vožnji kroz francuske zaseoke dok nije naišao na pastira čije su koze blokirale put.

 

Pastir mu je ljubazno ponudio vožnju do odredišta, međutim, nismo sigurni da bi Pierre uspio stići na vrijeme obzirom na to da je pastir vozio traktor. Onda je Pierre pozvao u pomoć prijatelja Sebastiena Ogiera, šestostrukog WRC prvaka i aktuelnog vozača Citroen Racinga. Ogier je „pokupio“ svog prijatelja i priuštio mu ludu vožnju u C3 WRC s kojim se takmiči u WRC šampionatu.

 

Kako se Gasly snašao u ulozi suvozača šestostrukom svjetskom reli prvaku, pogledajte u videu.

16:28 | Jun 21, 2019

KOMENTARI (0)