VIJESTI / PREMIJERE

Luksuz je njegovo drugo ime – Mercedes Maybach GLS

mercedes

Mercedes-Maybach GLS

mercedes

Mercedes-Maybach GLS

mercedes

Mercedes-Maybach GLS

mercedes

Mercedes-Maybach GLS

mercedes

Mercedes-Maybach GLS

mercedes

Mercedes-Maybach GLS

mercedes

Mercedes-Maybach GLS

mercedes

Mercedes-Maybach GLS

mercedes

Mercedes-Maybach GLS

Glamurozno predstavljanje najluksuznijeg terenca na svijetu

 

Mercedes je u kineskom gradu Guangzhou svečano predstavio GLS u Maybach izvedbi. Dok je u Los Angelesu predstavljena AMG izvedba najvećeg Mercedesovog terenca, u Kini je na posebnom eventu otkrivena najluksuznija i zasigurno najskuplja izvedba ovog modela. Ovo je prvi serijski terenac iz Maybacha čime i Mercedesov premium brend ulazi u taj segment.

 

GLS je automobil koji najbolje govori sam za sebe. Čak i „obična“, Mercedesova verzija odiše luksuzom, a možete i sami naslutiti da je Maybachov „s druge planete“. Vizuelno, Maybach GLS ne razlikuje mnogo od standardne verzije, osim neki manjih detalja koji su karakteristično obilježje Maybachovih limuzina. Njegova ekselencija, Maybach GLS je dobio tipičnu kromiranu masku hladnjaka sa vertikalnim „rebrima“. Unikatni dizajn branika je adaptirao nešto uže bočne otvore za zrak i kromiranu rešetku., a krom je našao svoje mjesto i na bočnim ukrasnim lajsnama, krovnim nosačima, kao i na zadnjem braniku.

 

Enterijer... Šta reći o enterijeru jednog Maybacha? Kao što smo i u naslovu rekli. Luksuz je njegovo drugo ime. Dok se vozite u njemu, vi ne sjedite na sjedištima, već na udobnoj i skupocjenoj kućnoj garnituri. Ne mislimo to bukvalno, već vam nastojimo dočarati nivo luksuza i komfora koji nudi Maybach GLS. Kakav je osjećaj u kabini? Skup. Otmjen. Arijevski. Ovaj automobil je stvoren samo za ultra bogate ljude koji ne pitaju koliko nešto košta, već žele samo najbolje. Automobil je moguće naručiti sa četiri ili pet sjedišta, a u slučaju da naručite verziju sa četiri sjedišta, dobijate postavku za savršenu romantičnu vožnju sa vašom voljenom osobom. Naravno, ukoliko kupite Maybach, sigurno imate novca i da angažujete privatnog vozača.

 

Pod haubom se nalazi sofisticirani 4.0 litarski biturbo V8 motor sa 550 KS i 729 Nm obrtnog momenta, a tu je i EQ Boost, blagi hibridni sistem sa dodatnih 21 KS i 249 Nm obrtnog momenta koji su dostupni u ograničenom vremenskom intervalu. Maybach GLS 600 4Matic od 0 do 100 ubrzava za 4,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 209 km/h što nije impresivno, ali je sasvim dovoljno za onoga ko izabere jedan ovakav automobil.

13:24 | Nov 21, 2019

KOMENTARI (0)