VIJESTI / PREMIJERE

M2 CS je najbolji BMW današnjice!

bmw

BMW M2 CS

bmw

BMW M2 CS

bmw

BMW M2 CS

bmw

BMW M2 CS

bmw

BMW M2 CS

bmw

BMW M2 CS

bmw

BMW M2 CS

bmw

BMW M2 CS

bmw

BMW M2 CS

bmw

BMW M2 CS

„Kockica“ modernog doba

 

BMW je predstavio model koji nas podsjeća da bavarski proizvođač nije zaboravio kako se prave sportski automobili. Naprotiv, podsjetili su nas da su i dalje među najboljima, ako ne i najbolji u tome, ali zahtjevi tržišta i vrijeme u kojem živimo istiskuju takve modele iz upotrebe. Ovo je labuđi pjev BMW-ovih sportskih coupea te ujedno i kraj Serije 2 kakvu znamo, a budućnost je Serija 2 Gran Coupe koja je nedavno predstavljena.

 

Nova verzija odlazeće Serije 2 Coupe nosi puni naziv M2 CS. Čim vidimo „CS“ u nazivu, sjetimo se legendarnog trkaćeg CSL-a, a i ne tako daleke prošlosti kada je M3 CSL harao cestama. Dakle, kada neki BMW u svom nazivu nosi CSL ili CS, znamo da se radi o nečemu vrhunskom te da je to recept za izvrsnu zabavu. Tako je i sa savremenim M2 CS modelom. Automobil je maksimalno olakšan, a da bi to postigli koristili su karbon gdje god je to bilo moguće. Izgledom, automobil se ne razlikuje mnogo od običnog M2 osim po određenim izmjenama na prednjem braniku i novoj haubi sa otvorom na sredini za bolji protok vazduha.

 

A bolji protok vazduha potreban je ka brutalno snažnom S55 motoru koji pokreće ovaj automobil. Radi se o 3.0 rednom šestocilindarskom biturbo motoru sa 444 KS i 550 Nm obrtnog momenta. Sada dolazimo do najljepšeg dijela. Automobil je dostupan sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, kao i sedmostepenim automatikom. Zaboravite na elektronsku parking kočnicu jer ovaj automobil ima klasičnu, mehaničku ručnu kočnicu. Već vidimo kuda ovo sve vodi...

 

Plan je da bude izrađeno svega 2.200 primjeraka. Cijene još nisu objavljene, a uskoro će stići i M2 CS Racing, trkaća izvedba ovog automobila.

11:44 | Nov 5, 2019

KOMENTARI (0)