VIJESTI / TUNING

Ma ko će čekati Urus Performante?

lambo

ABT Lamborghini Urus

lambo

ABT Lamborghini Urus

lambo

ABT Lamborghini Urus

lambo

ABT Lamborghini Urus

ABT-ov Urus je bolji i od dolazeće Performante verzije

 

Slabašni Lamborghini Urus je konačno dobio performantnu nadogradnju. Ono što je bilo prijeko potrebno ovom masivnom i tromom terencu je povećanje snage. Tako je snaga sa očajnih 640 KS porasla na okruglo 700 KS. Šalimo se, Urus je u svakoj izvedbi podjednako impresivan. Međutim, kada se ABT „umiješa“ u neki automobil, jednostavno - to mora biti dobro!

 

Osim povećanja snage, porastao je i obrtni moment. Tako ABT-ov Urus ima 910 Nm umjesto fabričkih 850. Kada poredimo ovaj Urus sa Grand Cheerokeejem u Trackhawk izvedbi, slabiji je od njega za 7 KS, ali ima veći obrtni moment (Jeep ima 875 Nm). Prema ABT-u, ovaj moćni „bik“ od 0 do 100 ubrzava za samo 3,4 sekunde.

 

Ostaje nam misterija da li je maksimalna brzina automobila porasla. Čak je i fabrički Urus poput rakete, stiže čak do 305 km/h. Obzirom da se radi o SUV-u, možemo reći da bi sve preko bilo pretjerivanje. Međutim... Znate tuning kuće. Za njih pojam „pretjerivanje“ ne postoji u rječniku.

 

Ukoliko želite jaču izvedbu Urusa, a ne želite kupiti tjunirani auto, onda vam možemo reći da budete strpljivi. Toliko od nas. Lamborghini još uvijek nije zvanično potvrdio dolazak Urusa Performante, baziranom na ST-X konceptu trkaćeg SUV automobila. Naš glas ide ABT-u. Jer, ko će čekati Lamborghinijevu milost?

13:38 | Jun 13, 2019

KOMENTARI (0)