SPORT / BH AUTOSPORT

Maestralni Turk osvojio treću uzastopnu titulu prvaka

Već godinama najbolji u Sloveniji

 

Osmo izdanje Relija Nova Gorica je osvojio Nikolay Gryazin. Jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule u WRC 2 šampionatu je u Novu Goricu stigao sa vrhunskim Volkswagen Polom R5. Njegova pobjeda nije bila upitna, a u šampionatu Slovenije smo gledali uzbudljivu borbu između Roka Turka i Boštjana Avbelja.

 

Turk je u Novu Goricu stigao s namjeom da pobijedi, ali i da osigura šampionsku titulu za ovu godinu. Njegov Hyundai i20 R5 je kao protivnika imao jedan od najboljih reli automobila današnjice, Škodu Fabiju R5, a nju je vozio jedan od najbržih slovenačkih vozača nove generacije, Boštjan Avbelj. Avbelj je pametno iskoristio prednost koju je imao u vidu automobila, a Rok Turk je bez previše rizika stigao na cilj.

 

Pobjedu je na kraju slavio Boštjan Avbelj, dok je Turk stigao na cilj kao drugi najbrži. Ipak, Turk je iz Nove Gorice odnio nešto mnogo vrijednije, a to je matematički osigurana titula šampiona Slovenije. Turku je to treća titula prvaka Slovenije u nizu, a prva sa Hyundaijem. Put do treće titule nije bio lagan, ali je Turk iz godine u godinu sve bolji i dominantniji te je tranzicija sa Peugeota 208 T16 na Hyundai i20 R5 prošla bezbolno.

 

Do kraja sezone ostala su još dva relija, Reli Poreč u Hrvatskoj i Reli Idrija koji već tradicionalno zatvara sezonu reli šampionata Slovenije. 

21:07 | Sep 21, 2019

KOMENTARI (0)