SPORT / BH AUTOSPORT

Malić pobjednik slaloma u Bijeljini

Uspješno održana treća trka šampionata u slalomu

 

Danas je u Bijeljini vožena treća trka Šampionata BiH u autoslalomu. Organizator trke je bio AMKK Optima Motorsport Bijelijna, a nakon odlične brdske trke u Loparama, momci iz ovog kluba su uspješno iznijeli još jedno takmičenje koje je imalo i međunarodni karakter, obzirom na to da su pored takmičara iz BiH nastupali i vozači iz susjedne Srbije.

 

Najbolje vrijeme u generalnom plasmanu trke postigao je Ivica Malić. Dugogodišnji „vladar“ ove discipline je u Bijeljini imao žestoku konkurenciju za pobjedu u generalnom plasmanu, a na kraju mu je prvo mjesto pripalo za samo 0,124 sekunde! Na drugom mjestu generalnog plasmana završio je Aleksandar Tadić koji je odvezao najbrže pojedinačno vrijeme dana, ali je Malić ipak bio brži za „dlaku“. Drago Pikula je ostvario treće najbrže vrijeme od svih takmičara, nešto manje od šest desetinki sporije od Malića.

 

U klasi Serija 1, najbolji je bio Vučko Bašić. On je slavio sa 6,7 sekundi ispred drugoplasiranog Nedeljka Škrbe, vozača AKK Magnum iz Istočnog Sarajeva. Treće mjesto je pripalo Aliji Karabašiću sa 10,2 sekunde zaostatka za prvoplasiranim Bašićem.

 

Pobjednik klase Serija 2 je Salko Duranović. Duranović je svog prvog pratioca, Dragana Straživuka ostavio 2,9 sekundi na kraju trke. Sa nešto većim zaostatkom, na trećem mjestu, trku je završio Igor Ćuk. U ovoj klasi je nastupila i jedina dama, Mirjana Simić. Iako je ostvarila posljednje mjesto u klasi, Mirjana je hrabro odbranila čast nježnijeg spola na današnjoj trci i „otvorila vrata“ drugim zaljubljenicama u autosport.

 

Klasa Serija 3 pripala je Nenadu Kneževiću. U ovoj klasi je viđena velika borba između Kneževića, Darka Nukića i Dejana Kapikula. Na kraju, Knežević je slavio sa šest desetinki ispred Nukića, dok je Kapikul završio na trećem mjestu sa devet desetinki zaostatka.

 

Poredak najboljih u grupi Serija glasi ovako: prvi je Duranović, drugi Straživuk, a treći Knežević.

 

Porodični duel Dželilovića u klasi Sprint 4 dobio je Zlatan koji je bio daleko najbrži u ovoj klasi, a ostvario je izuzetno visok plasman i u grupi. Na drugom mjestu je završio Muradif Dželilović. Na trećem mjestu je završio Tuzlak, Mirza Žabić

 

U klasi Sprint 5 nadmetalo se 11 takmičara, ali samo su se dvojica takmičara posmatrala s posebnom pažnjom. Drago Pikula i Davor Sikima su pružili publici vrhunsku predstavu, a na kraju je slavio Pikula. Glavnu razliku je napravila Pikulina konstantnost na ovoj trci, dok je Sikima postepeno spuštao svoje vrijeme, ali je to bilo nedovoljno ovoga puta za pobjedu. Iza njih, „bronzu“ je odnio Željko Petijević.

 

Još jedna vrhunska borba viđena je u klasi Sprint 6. Aleksandar Tadić i Bojan Sijerković su „ukrstili koplja“, a pobjedu je na kraju odnio Tadić sa devet desetinki prednosti ispred Sijerkovića. Treće mjesto je pripalo gostu iz Srbije, Srđanu Petrovu.

 

U grupi Sprint, najbrži je bio Aleksandar Tadić. Drugi je Drago Pikula, a treći izvrsni Zlatan Dželilović.

 

Pobjednik u generalnom plasmanu, Ivica Malić, pokorio je i klasu Sport 7, kao i kompletnu grupu Sport. Iza njega, sa četiri i po sekunde zaostatka završio je njegov sin, Robert Malić. Treća pozicija je pripala Nedeljku Baneki.

 

Definitivno najmanje razlike u borbi za pobjedu su viđene u klasi Sport 8 koja je bila i najuzbudljivija za gledanje. Maksim Milinić, Boriša Sikima i Mladen Tojić bili su akteri najuzbudljivije borbe na današnjoj trci. Na kraju, Milinić je slavio pobjedu ispred Sikime sa tačno tri desetinke prednosti, dok je Sikima završio na drugom mjestu sa samo 18 hiljaditih dijelova sekunde ispred Tojića koji je završio na trećem mjestu!

 

U najjačoj klasi, Sport 9, gledali smo trojicu standardnih „brdaša“. Sva trojica su nastupala za klub koji je i organizator trke, a najbrži od njih je bio Branimir Simić. Nešto više od osam sekundi sporije vrijeme je postavio Mladen Šoljić, legenda automobilizma u BiH, dok je treće mjesto pripalo još jednom starom vuku, Fuadu Smajiću.

 

Na kraju, u grupi Sport pobjedu je odnio Ivica Malić, drugi je bio Branimir Simić, a treći Robert Malić.

 

Naredna trka za šampionat BiH u slalomu vozi se u Trebinju, 28.9.2019., a osim bh. šampionata, slalom u Trebinju će se bodovati i za FIA CEZ šampionat.

20:03 | Aug 4, 2019

KOMENTARI (0)