VIJESTI / TUNING

Mansoryev estetski zahvat na Chironu

chiron

Bugatti Chiron Centuria

chiron

Bugatti Chiron Centuria

chiron

Bugatti Chiron Centuria

chiron

Bugatti Chiron Centuria

Prvi tjunirani Bugatti Chiron

 

Jedan od najimpresivnijih automobila današnjice, Bugatti Chiron, među rijetkim je automobilima koje neka tuning kuća nije preuredila i dala mu svoj potpis. Međutim, za sve postoji prvi put pa je Mansory taj koji je probio led sa Chironom. Rezultat? Nastavite da čitate i sami prosudite.

 

Ne možemo reći da nismo iznenađeni da Mansory nije pojačao Chironov motor, međutim, sjetimo se da Chirona pokreće 8.0 litarski W16 sa četiri turbine i razvija monstruoznih 1.500 KS, zapitamo se šta bi se tu uopšte dalo popraviti i pojačati? Da li su i u Mansoryju tako razmišljali, nismo sigurni. Dakle, što se tehničkih karakteristika tiče, Chiron je ostao netaknut i u jednu ruku, možda je tako i najbolje.

 

Zato je vizuelno, Mansory stvorio skoro drugi auto. Chiron je sada još agresivniji, složeniji auto. Prednji branik je dobio važna aerodinamička svojstva sa usmjerivačima vazduha za bolje prijanjanje prednjeg kraja. Pragovi su takođe dobili proširenja i nove bočne plate. Čini se da su u Mansoryju inspiraciju za sve ove prerade našli u Formuli 1 jer određena rješenja neodoljivo podsjećaju na ona koja viđamo na F1 bolidima. Zadnji kraj automobila je dobio masivni difuzor i fiksno zadnje krilo za bolje mehaničko prijanjanje i stabilniji zadnji kraj. Svi aerodinamički elementi su izrađeni od karbona kako bi se maksimalno uštedilo na masi. Bugatti Chiron Centuria dolazi sa 20-inčnim prednjim i 21-inčnim zadnjim felgama.

 

Mansory je poznat po svom ekstravagantnom pristupu kada je dizajn u pitanju. Enterijer Chirona Centuria je u najmanju ruku takav. Mada, nama se dopada. Postignut je ugodan kontrast dvije nijanse plave – svijetle i tamne. Osnovna boja enterijera je tamno plava koja dominira, a za sve detalje korištena je svijetlo plava. Svi šavovi, oznake, pa čak i ručica mjenjača i volan su ukrašeni svijetlo plavom nijansom.

 

Cijena Centuria paketa nije poznata, ali ako imate 3 miliona eura za Chirona, sigurno vam neće predstavljati problem kupovina jednog tuning paketa.

11:25 | Mar 19, 2019

KOMENTARI (0)