VIJESTI / AKTUELNOSTI

Maserati Alfieri stiže 2020.

Potpuno novi model talijanskog proizvođača biće hibrid

 

Na osnovu vijesti koje nam stižu tokom današnjeg dana, slobodno ga možemo prozvati zeleni utorak. Svakim danom sve više informacija stiže o električnim, hibridnim automobilima, ekološki prihvatljivim automobilima... Maserati nam je priredio radosne vijesti o njihovom novom modelu, njihovom prvom u historiji hibridnom superautomobilu.

 

Maserati Alfieri koncept je po prvi put prikazan 2014. godine. Nastao je na kao omaž, inspirisan modelom A6 GCS/54, dizajniranim od strane čuvenog Pininfarine, 60 godina prije prikazivanja koncepta. Šest godina nakon koncepta, Maserati je potvrdio da na tržište stiže Alfieri, ali kao serijski model.

 

Prema prvim informacijama, u ponudi će biti obje verzije – potpuno električna, ali i plug-in hibridna. Hibridnu varijantu će pokretati V6 turbo motor sa dodatkom električnog motora. Iako smo sve bliži ženevskom sajmu automobila, svjetsku premijeru ćemo vidjeti tek naredne godine, gdje drugo nego u Ženevi.

 

Iako je Maserati slavu stekao na čistokrvnim sportskim automobilima, svoj karakter i sportski duh će zadržati i sa novim modelom, što znači da brzina nije problem. Potpuno električni Alfieri će do 100 km/h stizati za manje od dvije sekunde. To je rezultat kakav nemaju ni mnogi hiperautomobili.

 

Što se hibridne verzije tiče, još nema nikakvih informacija i podataka o specifikacijama automobila sa hibridnim V6 turbo motorom.

21:11 | Feb 12, 2019

KOMENTARI (0)