VIJESTI / AKTUELNOSTI

Maserati predstavio Edizione Ribelle modele

maserati

Maserati Quattroporte

maserati

Maserati Levante

maserati

Maserati Ghibli

Više standardne opreme nego inače

 

Maserati će ove godine konačno predstaviti dugo očekivani sportski automobil. To se neće desiti do maja, ali u međuvremenu, talijanski „trozubac“ ima neke novosti, barem što se tiče ponude u SAD-u. Za 2020. spremili su limitiranu seriju „Edizione Ribelle“ koja će biti dostupna uz novi GT Sport paket.

 

Specijalna edicija je limitirana na samo 225 automobila: 100 primjeraka Ghibli S Q4, 100 primjeraka Levante S i 25 primjeraka Quattroporte S Q4 modela u GranSport izvedbi. Šta je toliko posebno s njima? Pa, sva tri modela su obojena u Nero Ribelle Mica boju koja dolazi sa Nerissimo paketom koji dodaje crne krom dodatke na eksterijer. Čak su i završeci izduvnog sistema obojeni u crnu boju, dok su okvirovi zadnjih prozora i vertikalne rešetke maske hladnjaka takođe obojeni u crnu. Crvena kočiona kliješta kreiraju kontrastni efekat.

 

Kupci ovih vozila će uz standardnu GranSport opremu imati i dodatke poput amortizovanog zatvaranja vrata, grijanja upravljača, ali i nekoliko sigurnosnih sistema, kao što su detekcija vozila u mrtvom uglu, upozorenje na frontalni sudar, kao i kamera za okruženje automobila. Edizione Ribelle serija će biti dostupna od marta u salonima širom SAD-a.

13:00 | Jan 22, 2020

KOMENTARI (0)