VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mazda CX-30 osvajač nagrade „Zlatni volan“

mazda

Mazda CX-30

mazda

Mazda CX-30

mazda

Mazda CX-30

mazda

Mazda CX-30

Najbolji SUV do 4,4 metra dužine

 

Mazda CX-30 je osvojila nagradu Zlatni volan 2019. u konkurenciji SUV vozila do 4,4 metra dužine. Novi kompaktni SUV je osvojio svoju prvu nagradu u jednom od najznačajnijih izbora čitatelja. Nagrada je sinoć uručena predsjedniku Mazda Motor Europe, Yasuhiru Aoyami na svečanosti u Berlinu. Ovo je ukupno peti Zlatni volan za Mazdu: Mazda 323 je tu nagradu osvajala dva puta (1985. i 1989.), Mazda 626 1992. i Mazda2 2014. godine.

 

Aoyama nije krio svoje oduševljenje i entuzijazam na svečanoj dodjeli nagrade:

„Veoma sam ponosan što primam ovu veoma vrijednu nagradu za Mazdu CX-30. To pokazuje da smo na pravom putu kada je u pitanju naš fokus na dizajn, tehnološke inovacije i harmoniju između vozača i vozila.“, izjavio je Aoyama.

 

Osim nagrade, u Mazdi imaju još razloga za slavlje. Mazdin novi Skyactiv-X motor je pozicioniran u top tri inovacije, a nova Mazda3 je isti rezultat postigla i u klasi kompaktnih vozila.

 

Nagrada Zlatni volan se dodjeljuje po 43. put. Odlikuju se najbolji automobili i najinovativnija rješenja predstavljena u toku kalendarske godine. U najuži izbor ulaze tri najbolja automobila iz svih klasa koji su testirani na Lausitzringu prošlog mjeseca, a žiri od 14 trkača i automobilskih stručnjaka je odabrao Mazdu CX-30 ispred Volkswagena T-Cross i Range Rovera Evoque.

 

Mazda CX-30 je debitovala u martu na Sajmu automobila u Ženevi. Smještena između modela CX-3 i CX-5, dizajnirana je za kupce koji traže kombinaciju urbanog dizajna sa kompaktnim dimenzijama, izdašnog prostora u enterijeru, praktičnosti i revolucionarne tehnologije motora. CX-30 je dostupan sa Skyactiv dizelskim i benzinskim motorima.

11:49 | Nov 13, 2019

KOMENTARI (0)