VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mazda sprema novi coupe sa zadnjim pogonom?

Glasine kažu da će imati 350 KS i zadnji pogon

 

Mazda je 2017. godine predstavila koncept Vision Coupe. Tada je automobil skrenuo dosta pažnje na sebe svojim atraktivnim izgledom, ali se činilo da će ostati samo koncept. Japanci su sve držali u tajnosti, međutim, sve se više priča o produkcijskoj verziji Mazdinog coupea, a čini se da smo od njegove premijere udaljeni svega dva mjeseca.

 

Produkcijska izvedba Vision Coupe koncepta bi po svemu sudeći mogla debitovati na sajmu u Tokiju. Iako će automobil biti predstavljen ove godine, njegova prodaja najvjerovatnije neće krenuti sve do 2022. godine. Tako će nakon dužeg vremenskog perioda Mazda ponovo imati u ponudi četverovratni coupe sa zadnjim pogonom.

 

Automobil bi trebao pokretati 3.0 litarski, redni šestocilindarski motor sa kompresovanim paljenjem cilindara, a vrlo je vjerovatno da će imati i blagi hibridni sistem. Iz Mazde ciljaju ukupnu snagu od 345 do 350 KS.

 

Iz Mazde planiraju razvoj nove platforme za automobile sa zadnjim pogonom. Na pomolu je saradnja sa Toyotom s kojom bi dijelili tu platformu, a novi Lexusovi modeli IS i GS bi bili smješteni upravo na toj platformi.

10:50 | Aug 31, 2019

KOMENTARI (1)


gagjtjwtnr

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

July 24th, 2020 - 8:50PM