VIJESTI / BH AUTOSPORT

Dubreti pobjeda u Podima, Jakšiću novi rekord staze

crna gora

MBAT Podi 2020.

crna gora

MBAT Podi 2020.

crna gora

MBAT Podi 2020.

Mlađi Dubreta bio najbrži u Cupra Leonu TCR na stazi iznad Herceg Novog

 

Crna Gora će ostati upisana kao država u kojoj je održana prva evropska brdska trka nakon pandemije korona virusa. Herceg Novi je bio domaćin otvaranja sezone brdskog šampionata Crne Gore. Ova sezona donosi značajnu promjenu za crnogorski autosport jer je konačno osnovan Auto i karting savez Crne Gore, koji je registrovan od strane Ministarstva sporta i mladih Crne Gore.

 

Organizator trke je bio AMSK Podi – Herceg Novi, a trku je završilo 35 takmičara uz jedno zabilježeno odustajanje. Pobjednik trke u generalnom plasmanu je Frano Dubreta, vozač AMSK Kotor za volanom Cupra Leona TCR. Drugo mjesto je pripalo Filipu Petkoviću koji je Hondu Civic Type R zamijenio moćnim Mitsubishi Lancerom EVO 9, a treći je bio impresivni Vasilije Jakšić u Hondi Civic Type R. Aktuelni CEZ prvak je ponovo oduševio na stazi i zasluženo slavio i pobjedu u klasi ispred Marka Danilovića koji je ostvario četvrto vrijeme u generalnom plasmanu, a drugo u klasi N-2000. Poredak pet najboljih je zaključio još jedan strahovito brzi Kotoranin – Nemanja Kašćelan u Hondi Civic koji nije imao pravu prijetnju u klasi H-1600.

 

GRUPA N

Prvo vrijeme klase N-1150, ostvario je Damjan Perović u Zastavi Yugo 55, pobijedivši svoje timske kolege Nikolu Toškovića i Pavla Vulovića. U ovoj klasi je nastupila i jedina dama u konkurenciji. Anđela Knežević je ostvarila 33. vrijeme u ukupnom poretku, pobijedivši dvojicu kolega „jačeg spola“.

 

U klasi N-1400, najbrži je bio aktuelni prvak klase N-1150. Filip Kunčer je debitovao u novoj klasi pobjedom i nagovijestio pohod na novu šampionsku titulu u tek drugoj sezoni bavljenja profesionalnim automobilizmom. Šampionski gen je naslijedio od svog pokojnog oca, Franje Kunčera te je jasno kakve ambicije gaji Filip. Druga pozicija je pripala Milutinu Krivokapiću u još jednom Peugeotu 106.

 

Vasilije Jakšić je i ove godine „silovito“ startovao u klasi N-2000. Pobjeda uz rekord staze u klasi su recept za savršen početak sezone u nacionalnom šampionatu. Rekord staze u Podima je jedini koji mu je nedostajao u "kolekciji". Treća sezona u Hondi Civic Type R ga čini najozbiljnijim konkurentom za titulu, obzirom na to da vrlo dobro poznaje automobil i njegove mogućnosti, a uz svo znanje i talenat koji posjeduje mladi Crnogorac, svakom će biti teško da ga skine sa trona ove klase. Drugo mjesto je pripalo Marku Daniloviću, koji se još uvijek navikava na ovaj auto jer nije vozio veliki broj trka sa Hondom.

 

U najjačoj klasi Grupe N, klasi N+2000, slavio je Filip Petković. Pobjeda u praznoj klasi sigurno nije razlog za pretjerano zadovoljstvo, ali rezultat u generalnom plasmanu je svakako nešto što više raduje Petkovića, obzirom na to da je od njega bio brži samo jedan čovjek.

 

GRUPA A

Vrhunski rezultat u generalnom plasmanu ispratio je pobjedu u klasi A-1150. Jovan Radović je bio najbrži u popularnim „hibridima“. Daleko iza njega u generalnom plasmanu, završio je Dragiša Jovanović koji je ujedno i jedini konkurent u klasi kojeg je imao Radović.

 

Dejan Nilović iz AMSK Nilović Racing slavio je u klasi A-1400. Druga pozicija je otišla u ruke Gorana Miloševa , dok je treći bio Ivan Roganović, popularni „Cuca“.

 

U klasi A-1600 takmičio se samo jedan takmičar, a to je Nebojša Vukčević u Opel Corsi koji je u obje vožnje uspješno stigao do cilja.

 

Najjača klasa Grupe A bila je A-2000 u kojoj smo gledali dvoboj dvojice novih takmičara u klasi, ali dobro poznatih imena na crnogorskim stazama. Pobjedu je odnio Dražen Radulović u Hondi Civic Type R, automobilu koji je bio u vlasništvu Aleksandra Tošića, a prije njega Vojislava Lekića. Oba vozača su osvojila po jednu titulu u ETCC kupu, te je jasno o kakvom automobilu je riječ. Drugi je bio Nikola Mijanović u Hondi Integri Type R koja je već godinama bila prisutna na stazi, ali u klasi N-2000, a Mijanović je izvršio manje preinake na automobilu kako bi bio dovoljno konkurentan u jačoj klasi.

 

GRUPA H/E1

 

Najslabijom klasom H-1000 već dugo dominira samo jedan čovjek. Marko Adžić je ponovo slavio pobjedu u klasi, iako je nakon prve vožnje vodeću poziciju imao Eldin Senadović. U drugoj vožnji, Senadović je imao peh te je izgubio dragocjeno vrijeme i pao na drugu poziciju u klasi. Adžić je, ne znajući za Senadovićev maler, "dodao" gas i izvukao maksimum iz svog prepoznatljivog Yuga i postavio novi rekord u klasi H-1000.

 

„Gorski car“ nastavlja nizati pobjede u klasi E1-1200 Moto. Željko Banićević je ponovo pobijedio u ovoj klasi kojom dominira od kako je došao u nju. Drugo mjesto je pripalo Luki Špadijeru koji se vratio za volan Zastave 750 nakon što je vozio prototip Global GT.

 

H-1400 protekla je u znaku jednog čovjeka. Pavle Marđonović je odvezao dvije skoro identične vožnje u svom Citroenu AX i upisao uvjerljivu pobjedu ispred Mila Đukanovića u Peugeotu 106 i Dušana Tujkovića u Zastavi Yugo.

 

Još jedan „dominator“ klase je ponovo oduševio svojim nastupom. Nemanja Kašćelan je bio najbrži u klasi H-1600. Iako mu je jedini konkurent bio Alija Sulučić u nedovoljno spremnom automobilu, Kašćelan se nije zadovoljio pobjedom u klasi već je jurio najbolji mogući plasman i u generalnom plasmanu.

 

U klasi H-2000 imali smo samo dva takmičara, a pobjedu je odnio Radovan Masoničić u VW Golfu, dok je drugi bio Radivoje Janjušević u Opel Astri.

 

Najjača klasa, H+2000 je imala samo jednog takmičara sa daleko najatraktivnijim automobilom na stazi. Frano Dubreta je slavio svoju prvu pobjedu u generalnom plasmanu i prvu pobjedu u karijeri uopšte, a ostvario ju je za volanom Cupra Leona TCR.

 

Foto: Lučić Photography / Facebook: AMSK Podi - Herceg Novi

17:22 | Jun 7, 2020

KOMENTARI (33)


DeeynplPn

gay chat aveneu snap chat gay teens cum <a href="https://free-gay-sex-chat.com/">gay/bi men chat world </a>

September 14th, 2022 - 11:40PM

GennieplPn

popular gay chat 360 <a href=https://chatcongays.com>b gay chat</a> gay chat chat

September 16th, 2022 - 8:10AM

MarrisplPn

help me do my essay <a href=https://au-bestessays.org>custom essay writing</a> custom written essay

September 20th, 2022 - 8:12AM

DorolisaplPn

online essay writing help <a href=https://bestcampusessays.com>essay writer online</a> help with college essay

September 21st, 2022 - 3:27AM

MartyplPn

services essay <a href=https://besteasyessays.org>custom essay writing service org</a> best online essay writing services

September 22nd, 2022 - 1:46AM

MerolaplPn

essays services <a href=https://bestessayreviews.net>best writing services reviews</a> write my law essay

September 22nd, 2022 - 9:40PM

AshlenplPn

essay writing assignment help <a href=https://bestessaysden.com>need help writing a essay</a> mba admission essay writing service

September 23rd, 2022 - 5:28PM

CharitaplPn

cheap custom essay writing services <a href=https://bestsessays.org>help writing college essay</a> custom essay writing service org

September 25th, 2022 - 7:07AM

NaniceplPn

services essay <a href=https://buyacademicessay.com>essay writing help for high school students</a> i need help writing a essay

September 26th, 2022 - 2:06AM

ChelsaeplPn

i need help writing a narrative essay <a href=https://buy-eessay-online.com>i need someone to write my essay</a> essay about community service

September 26th, 2022 - 9:44PM

PennyplPn

custom order essays <a href=https://buytopessays.com>writing essays services</a> which essay writing service is the best

September 27th, 2022 - 4:52PM

TammieplPn

essay writing service scam <a href=https://cheapessaywritingservice1.com>essay writing help online</a> mba essay writing service

September 28th, 2022 - 12:46PM

AntonieplPn

buy essay papers <a href=https://customcollegeessays.net>i need help writing an essay</a> custom essays cheap

September 29th, 2022 - 8:43AM

RhiamonplPn

custom essay <a href=https://customessays-writing.org>best online essay writers</a> cheap essay writing service usa

September 30th, 2022 - 4:22AM

CharoplPn

essay writing services legal <a href=https://customessaywwriting.com>custom essay writing reviews</a> cambridge essay service

September 30th, 2022 - 11:15PM

DronaplPn

college admissions essay help <a href=https://customs-essays-writing.org>essaywriting service</a> cheap essay help online

October 01st, 2022 - 5:47PM

TwylaplPn

best writing essay <a href=https://firstessayservice.net>help writing a essay</a> online help with essay writing

October 02nd, 2022 - 1:20PM

LeilahplPn

buy custom essay online <a href=https://geniusessaywriters.net>application essay writing service</a> essay correction service

October 03rd, 2022 - 10:04AM

CthrineplPn

write my law essay <a href=https://howtobuyanessay.com>buy essay online for cheap</a> essay writers

October 04th, 2022 - 7:59AM

GinnieplPn

best essays writing service <a href=https://lawessayhelpinlondon.com>essay help writing</a> buy essay cheap

October 07th, 2022 - 7:52AM

GinnieplPn

essay help sites <a href=https://lawessayhelpinlondon.com>write my essay please</a> custome essay

October 09th, 2022 - 7:53PM

VivieneplPn

cheap essay writer <a href=https://ukessayservice.net>order custom essays</a> essays to buy

October 12th, 2022 - 2:13AM

EasterplPn

essay about community service <a href=https://writemyessaycheap24h.com>help 123 essay</a> buy essays cheap

October 13th, 2022 - 5:11PM

MarrisplPn

cheap custom essays online <a href=https://au-bestessays.org>help me write a descriptive essay</a> custom essay cheap

November 16th, 2022 - 11:37AM

DorolisaplPn

write my essay for me cheap <a href=https://bestcampusessays.com>essay proofreading service</a> help writing a essay

November 19th, 2022 - 1:48PM

MartyplPn

essay writing services review <a href=https://besteasyessays.org>write custom essays</a> help with an essay

November 20th, 2022 - 8:46PM

MerolaplPn

best essay helper <a href=https://bestessayreviews.net>help writing a essay for college</a> best essay review services

November 22nd, 2022 - 4:39AM

AshlenplPn

buy essays cheap <a href=https://bestessaysden.com>best essays writing service</a> cheapest essay writing services

November 23rd, 2022 - 1:33PM

CharitaplPn

national honor society essay help <a href=https://bestsessays.org>do my essay for me cheap</a> essay writing homework help

November 24th, 2022 - 9:13PM

ChelsaeplPn

help with my essay <a href=https://buy-eessay-online.com>essay buy</a> custom essay writing toronto

November 27th, 2022 - 3:43PM

PennyplPn

looking for someone to write my essay <a href=https://buytopessays.com>community service essays</a> mba essay editing service

November 29th, 2022 - 12:55AM

Expoche

While signs seem to be pointing to myo- inositol affecting ovulation and hormones in specific groups, there s less evidence that taking myo- inositol could influence other aspects of fertility Myo- inositol doesn t seem to increase clinical pregnancy rates or live birth rates for people with PCOS in the context of unassisted conception, or in cases where assisted reproductive technology ART like in vitro fertilization IVF is used <a href=https://bestcialis20mg.com/>cialis tadalafil</a>

January 06th, 2023 - 8:25PM

InessaplPn

coursework help university <a href=https://brainycoursework.com>design and technology gcse coursework</a> custom coursework writing

January 25th, 2023 - 6:21PM