VIJESTI / TUNING

McLaren 720S Spider Fury je uistinu „bijesan“

mclaren

McLaren 720S Spider Fury

mclaren

McLaren 720S Spider Fury

mclaren

McLaren 720S Spider Fury

mclaren

McLaren 720S Spider Fury

mclaren

McLaren 720S Spider Fury

mclaren

McLaren 720S Spider Fury

Djelo ruske tuning kuće TopCar

 

Uzmite jedan tipični McLaren i zatim ga dodatno unaprijedite, izbrusite“, upotrijebite neograničene količine karbonskih vlakana, ofarbajte automobil u neku atraktivnu boju i dobili ste pravu zvijer. A kao da McLaren nije sam po sebi zvijer? U ruskom TopCaru poštuju rad ljudi iz Wokinga, ali su ipak odlučili da na modelu 720S Spider ostave svoj potpis.

 

McLaren 720S Spider Fury by TopCar je puni naziv novog tuning projekta baziranog na mašinama iz Wokinga.  Kako i sam naziv kaže, ovaj McLaren je uistinu bijesan. Njegov izgled zaista odaje njegove žestoke performanse koje su dodatno unaprijeđene upotrebom karbonskih vlakana gdje god je to bilo moguće kako bi se smanjila ukupna masa automobila. Smanjenje mase je povoljno uticalo na upravljivost, vozne karakteristike, ali i ubrzanje automobila.

 

Fokus TopCara je bio prvenstveno na izgledu automobila koji je dobio novi prednji branik sa novim aerodinamičkim elementima, novi zadnji difuzor, dodatna krilca na poklopcu motora kao i veliko zadnje krilo sa dvije peraje koje su detalj koji nas upućuje na logo kompanije (morski pas). Eksterijer automobila je obojen u smaragdno zelenu u kombinaciji sa crnom bojom, stvarajući veoma lijep i ugodan kontrast.

 

Što se mehaničkih nadogradnji, TopCar nije radio unaprijeđenja motora, ali su izjavili kako vrlo lako mogu napraviti paket nadogradnji koji bi ovaj automobil doveli na nivo od 800 do 900 KS. Očekujemo nastavak radova naših ruskih „imenjaka“ te se nadamo i paketu mehaničkih dodataka za ovu zvijer.

10:06 | Mar 21, 2020

KOMENTARI (0)