VIJESTI / PREMIJERE

McLaren GT je praktični superautomobil

gt

McLaren GT

gt

McLaren GT

gt

McLaren GT

gt

McLaren GT

gt

McLaren GT

gt

McLaren GT

Pozdravite najkomforniji i najprostraniji McLaren ikada

 

McLaren je predstavio novi model, jednostavnog naziva GT. Možete naslutiti kojem segmentu pripada. Radi se o grand touring automobilu, ali do sada neviđenom, kako kažu iz McLarena. Novi McLaren GT kombinuje laganu konstrukciju, veoma snažan V8 biturbo motor i nenadmašno veliki prostor u kabini, što do sada nije imao ni jedan automobil iz Wokinga, ali ni u ovom segmentu.

 

GT dijeli DNK sa modelom Speedtail. Ovo je četvrti McLarenov automobil koji je dio njihovog business plana objavljenog prošle godine. S ovim automobilom, McLaren cilja na potpuno novu klijentelu, one koji traže performanse superautomobila sa vrhunskim komforom enterijera. Novi GT je, kako kažu u McLarenu, lakši, brži i responzivniji od bilo kojeg drugog modela u segmentu.

 

Izrađen je na bazi karbonske monokok MonoCell II-T strukture koja garantuje izuzetnu jačinu i rigidnost, a uz sve to, automobil teži svega 1.530 kg. Nazad se nalazi prtljažnik od 420 litara koji se krije ispod staklenih vrata sa soft-close fukncijom. Osim ovog, imate i prtljažnik i naprijed od 150 litara. To je sveukupno 570 litara.

 

Ovaj automobil pokreće izuzetno snažni potpuno novi 4.0 biturbo V8 motor koji razvija 620 KS i 630 Nm obrtnog momenta. Snaga se na zadnje točkove prenosi preko sedmostepenog DCT automatskog mjenjača. Od 0 do 100 potrebne su mu samo 3,2 sekunde.

 

McLaren je već otvorio narudžbe za GT, a prve isporuke se očekuju krajem godine. Cijene kreću od 210.000$.

14:50 | May 15, 2019

KOMENTARI (0)