VIJESTI / PREMIJERE

McLaren GT s potpisom MSO-a

mclaren

McLaren GT MSO

mclaren

McLaren GT MSO

mclaren

McLaren GT MSO

mclaren

McLaren GT MSO

mclaren

McLaren GT MSO

mclaren

McLaren GT MSO

Najluksuzniji McLaren je postao još raskošniji

 

Vjerujemo da ste do sada naučili da je McLaren Special Operations (MSO) odjeljenje britanskog proizvođača koji njihove standardne automobile dodatno poboljšava i čini ih još ekskluzivnijim. Najnoviji model koji su uredili u MSO odjelu je GT, njihov najluksuzniji model u ponudi.

 

Nova izvedba McLarena GT dobila je i novu boju, ekskluzivnu za MSO – Defined Flux srebrnu, koja ja nijansa srebrne sa suptilnim zlatnim odsjajem. Kontrast je stvoren upotrebom druge MSO nijanse, Satin grafitne kojom su obojeni pragovi, prednji spliter, retrovizori, zadnji branik, difuzor i kočiona kliješta. GT nosi i MSO Bright Pack koji dodaje i kromirane detalje oko prozora, titanijumski obrub izduvnih cijevi i visokosjajne felge sa crnim detaljima.

 

McLaren GT je iznutra veoma otmjen i luksuzan prema McLarenovim standardima. MSO verzija ovaj auto čini još posebnijim i raskošnijim. Površine unutar kabine su presvučene kožom u Flux bijeloj i Satin grafitnoj boji. Šavovi na sjedištima, zaštita od sunca, paneli na vratima i naslonjači za ruke su dizajnirani po uzoru na krov Great Courta u Britanskom muzeju. Ručice mjenjača iza volana su od karbona, dok se ključ automobila podudara sa bojom automobila jer je i ključ obojen u istu nijansu srebrne.

 

Motor je ostao isti. MSO nije izvršio nikakve promjene na pogonskoj jedinici autmobila te je ona ostala ista. GT i dalje pokreće 4.0 litarski biturbo V8 motor sa 620 KS i 630 nm obrtnog momenta. Snagu prenosi sedmostepeni DCT automatik, a za sprint od 0 do 100, McLarenu GT su potrebne 3,2 sekunde.

 

McLaren GT MSO debituje u Pebble Beachu 28. avgusta, a očekuje se da cijene kreću od 210.000$.

09:39 | Aug 15, 2019

KOMENTARI (1)


exknrbjgzw

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

July 27th, 2020 - 6:06PM