VIJESTI / AKTUELNOSTI

McLaren probudio maštu teaserom Speedstera

Planirana proizvodnja samo 399 primjeraka

 

McLaren je započeo najavnu kapanju novog modela pod nazivom Speedster, a osim samog naziva, već pri prvom teaseru vidimo da je i sam automobil itekako uzbudljiv i atraktivan. Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da će automobil koristiti najmanje vjetrobransko staklo od svih automobila.

 

Oblik automobila je agresivan, pravi McLaren iz svakog ugla. Prednji kraj je maksimalno spušten i usmjeren ka tlu. Linija haube vodi zrak ka najmanjem mogućem vjetrobranskom staklu koje su mogli postaviti na automobil. Osim toga, veoma malo detalja je vidljivo na teaseru. Uz određene zahvate u Photoshopu, teaser otkriva nešto više te možemo vidjeti da su u McLarenu kreirali veoma efikasnu karoseriju sa dosta glatkim površinama.

 

Ipak, Speedster nije namijenjen primarno upotrebi na stazi već uživanju, ali McLaren je proizvođač sportskih automobila koji ne može pobjeći od svojih „gena“. Speedster će pokretati jedna od verzija njihovih biturbo V8 motora, ali nije poznata kubikaža. Nedostatak krova i mnogo karbonskih površina ovaj automobil čini najlakšim McLarenovim automobilom u historiji.

 

Iako ga svi već zovu „Speedster“, to je zapravo samo pretpostavka, glasina koja kruži internetom, a činjenica je da McLaren još uvijek nije zvanično objavio naziv novog automobila. Isporuke prvih primjeraka se očekuju krajem 2020. godine, a planirano je da bude proizvedeno samo 399 primjeraka.

17:31 | Aug 16, 2019

KOMENTARI (0)