VIJESTI / TUNING

McLaren Senna iz Noviteca razvija 890 KS (VIDEO)

mclaren

McLaren Senna Novitec

mclaren

McLaren Senna Novitec

mclaren

McLaren Senna Novitec

mclaren

McLaren Senna Novitec

mclaren

McLaren Senna Novitec

mclaren

McLaren Senna Novitec

Monstruozni superautomobil sa dodatnih 100 KS

 

McLaren Senna je kreiran u čast jednog od najslavnijih vozača Formule 1 u historiji. Ayrton Senna je najveće uspjehe u karijeri postigao upravo u McLarenu gdje je osvojio tri titule svjetskog prvaka. Sa svega 500 primjeraka, Senna nije model za koji biste očekivali neki tuning paket. Ipak, Novitec je umiješao prste i kreirao snažniju verziju automobila, jer kao što već znamo, Senna GTR je namijenjen samo za upotrebu na stazi.

 

Fokus Noviteca je bio na monstruoznom 4.0 biturbo V8 motoru. U fabričkoj specifikaciji, ova pogonska jedinica isporučuje masivnih 790 KS i 800 Nm obrtnog momenta, međutim, Novitec je uspio da izvede „magiju“ i izvuče dodatnih 100 KS i 88 Nm obrtnog momenta, te kada sve to izračunamo, dobijemo 890 KS i 888 Nm. Više snage znači i bolje performanse te je za sprint do stotke potrebno 2,7 sekundi, ali je maksimalna brzina ostala ista i iznosi 335 km/h.

 

Fabričke felge, zamijenjene su Vossenovim. Veličina prednjih iznosi 20, a zadnjih 21 inč, a na felgama dolaze montirani Pirelli P Zero visokoperformantni pneumatici. Za 500 kupaca McLarena Senna, Novitec nudi i modifikacije enterijera selekcijom kože i alkantare dostupne u nekoliko boja.

09:37 | Apr 15, 2020

KOMENTARI (0)