VIJESTI / AKTUELNOSTI

McLarenov novi model debituje sutra

Da li ćemo sutra vidjeti novi 750LT

 

McLaren, zajedno sa brojnim drugim proizvođačima mora da svoj raspored prilagodi novonastaloj situaciji. Koronavirus je „opća prijetnja“ koju nećemo komentarisati jer nismo portal o medicini i zdravlju i svoje stavove ćemo zadržati za sebe. Činjenica je da zbog tog virusa ove godine neće biti održan Sajam automobila u Ženevi. 

 

Stoga, brojne premijere su odgođene i proizvođači sada traže alternative. Alfa Romeo će već danas predstaviti Giuliu GTA, a sutra nas očekuje premijera McLarenovog novog modela. Radi se o novom „longtail“ (LT) modelu, a gotovo smo sigurni da se radi o modelu 750LT koji je u posljednje vrijeme često bio meta fotografa, doduše pod kamuflažnom folijom.

 

Šta novi 750LT donosi? U principu, radi se o LT verziji modela 720S, a razvijan je na Nordschleifeu gdje je sakupio respektabilan broj kilometara. Pod haubom bi trebao biti 4.0 biturbo V8 motor sa oko 740 KS, dok drugi detalji još uvijek nisu poznati. U konačnici, nećemo morati dugo čekati na otkrivanje automobila i njegovih specifikacija obzirom na to da je do predstavljanja ostalo nešto više od 24 sata. Premijera je zakazana za sutra u 09:30, a biće održana u McLarenovom Tehnološkom Centru.

12:59 | Mar 2, 2020

KOMENTARI (0)