VIJESTI / AKTUELNOSTI

McLarenov Speedtail razvija 1.035 KS

speedtail

McLaren Speedtail

speedtail

McLaren Speedtail

speedtail

McLaren Speedtail

Novi bolesno brzi hiperautomobil stiže iz Wokinga

 

Po malo je teško napisati normalan tekst o ovakvom automobilu. Ako imate trunku ljubavi prema automobilu i brzini, samo pisanje članka o ovom automobilu vam budi maštu i raspiruje strast. McLaren Speedtail će debitovati u Ženevi. Za početak smo dobili tek nekoliko informacija, tek da „zagriju“ atmosferu.

 

Pod haubom Speedtaila se krije hibridni pogon. Kao glavni pogon, izabran je 4.0 litarski V8 biturbo motor koji razvija 746 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Pored njega, tu je i moćni električni motor sa 308 KS i 347 Nm obrtnog momenta. Kada sve saberete, dobijete 1.035 KS i 1.150 Nm obrtnog momenta. Bolesno dobro!

 

Prošli McLarenov hiperautomobil, P1, mogli ste voziti i kao potpuno električni automobil, međutim sa Speedtailom to neće biti slučaj. Ako se pitate zašto, pa razlog je jednostavan. Električni motor je sada direktno povezan sa sedmostepenim Graziano automatikom. Električni motor se napaja iz 52 kg teške baterije. Ova baterija je četiri puta snažnija nego ona u modelu P1, a duplo je lakša. Jedino nam nije poznat kapacitet baterije.

 

McLaren Speedtail vaga svega 1.430 kg. To je impresivan podatak pogledamo li snagu ovog automobila i njegov obrtni moment. Podatak o njegovom ubrzanju od 0 do 100 još nemamo, ali su iz McLarena obećali da će ovaj automobil do 300 km/h stizati za svega 12,8 sekundi, dok će njegova maksimalna brzina iznositi 402 km/h!

 

Andy Palmer, jedan od ključnih ljudi koji su učestvovali u stvaranju ovog automobila je rekao nešto što nam je svakako jasno:

„Automobil je prokleto brz! To je sve što vam mogu reći.“

 

Jasno nam je Andy, sve nam je jasno.

18:14 | Mar 4, 2019

KOMENTARI (0)