SPORT / BH AUTOSPORT

Megane R.S. Trophy dolazi i u BiH

renault

Renault Megane R.S. Trophy

renault

Renault Megane R.S. Trophy

renault

Renault Megane R.S. Trophy

renault

Renault Megane R.S. Trophy

Najatraktivniji međunarodni kup na ovim prostorima

 

Autoklub Star Racing naredne godine započinje trogodišnji projekat pod nazivom Megane R.S. Trophy Kup. Radi se o najatraktivnijem automobilskom takmičenju koje se ikada vozilo na ovim prostorima, a kao što možete već i po nazivu da naslutite, takmičari će se nadmetati u automobilima Renault Megane R.S. Trophy.

 

Radi se o pravoj „raketi“ koja pod haubom ima 1.8 TCE turbo benzinski motor čija snaga iznosi 300 KS, a snaga se na prednje točkove prenosi preko šestostepenog manuelnog mjenjača. Od 0 do 100, automobil ubrzava za 5,7 sekundi, a njegova maksimalna brzina iznosi 260 km/h.

 

Plan je da se vozi šest trkačkih vikenda sa 12 trka. Pred vozače će biti postavljen veliki izazov, obzirom na to da se kalendar sastoji od pravih trkačkih autodroma, ali i od uskih uličnih staza koje ne praštaju greške te izletne zone gotovo da ni ne postoje. Kup će tri puta gostovati u Hrvatskoj, dva puta u Srbiji i po jednom u Bosni i Hercegovini i Mađarskoj. Naši Zalužani će pored tradicionalne CEZ trke ugostiti i takmičare Megane R.S. Trophy kupa.

 

Velika promocija takmičenja biće održana i na Zagreb Auto Showu koji se održava od 31.3. do 5.4.2020. godine. Zainteresovani takmičari će moći izložiti svoj pripremljen i brendiran Megane R.S. Trophy te na savršen način se predstaviti javnosti.

18:30 | Nov 9, 2019

KOMENTARI (0)