SPORT / FORMULA 1

Mercedes-AMG F1 tim predstavio W10

Bolid koji smo najviše isčekivali

 

Predstavljanja bolida Formule 1 su oduvijek praćena s velikom pažnjom. Krajem '90-ih i početkom 2000-ih ta predstavljanja su bila posebno glamurozna. Svi su željeli da vide šta s novo spremili Ferrari i McLaren, tada ljuti rivali. Danas, skoro 20 godina kasnije, jedan od aktera je isti, dok je drugi neko ko dominira sada već 5 godina.

 

Naravno, radi se o Mercedesu. Već sada se govori o njima kao nepobjedivom timu. Njihova disciplina i usavršavanje bolida iz godine u godinu zadaju glavobolje timovima i svi žele da ih pobijede. S druge strane, publika koja prati Formulu 1, sa velikom pažnjom je isčekivala predstavljanje Mercedesovog W10, bolida koji Mercedesu treba da donese šestu uzastopnu titulu u obje konkurencije.

 

Mercedes-AMG W10 je Mercedesov jubilarni deseti bolid od povratka u Formulu 1 2010. godine. I u Mercedesovom slučaju možemo reći da se radi o evoluciji izuzetno uspješnog W09 s kojim su osvojili i vozačku i timsku titulu. Kao i svi bolidi ove godine, morao je proći niz modifikacija kako bi bio prilagođen novim pravilima.

 

Valtteri Bottas je već bio na stazi za volanom novog W10, a nešto kasnije, bolid će testirati i aktuelni šampion, Lewis Hamilton koji nije krio oduševljenje novim bolidom na svom Twitter profilu.

 

Danas će svoje bolide predstaviti i Red Bull Racing, kao i Racing Point (nekadašnja Force India).

12:26 | Feb 13, 2019

KOMENTARI (0)