VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes-Benz EQS će imati i AMG izvedbu

mercedes

Mercedes-Benz Vision EQS

mercedes

Mercedes-Benz Vision EQS

mercedes

Mercedes-Benz Vision EQS

mercedes

Mercedes-Benz Vision EQS

Najambiciozniji Mercedesov električni model će imati i svoju sportsku varijantu

 

Mercedes-Benz će uskoro predstaviti najluksuzniji i najambiciozniji električni model u svojoj ponudi. EQS, električni ekvivalent S-klase, ni po čemu neće zaostajati za svojim konvencionalno pogonjenim „bratom“, a osim po luksuzu i ekskluzivnosti, EQS će biti dostupan i u AMG izvedbi, baš kao i S-klasa. Iako će nedostajati gromoglasni zvuk pogonske jedinice, performanse će biti jednako impresivne.

 

EQS će biti direktan rival Jaguaru XJ koji je takođe u završnom stadiju razvoja i stići će u prodajne salone iduće godine. Pored Jaguara, tu je već poznata konkurencija u vidu Tesla Modela S i Porschea Taycan. U Mercedesu žele promijeniti filozofiju i način izrade njihovih automobila, a glavni fokus je na električnom pogonu.

 

Plan Mercedesa je da EQS bude ponuđen sa limitiranim brojem pogonskih jedinica, a najsnažnija bi koristila dva elektromotora čija bi ukupna snaga iznosila 470 KS. Ipak, to neće biti najsnažniji EQS u ponudi. Najsnažniji će nositi AMG oznaku i biće predstavljeni 2022. godine i razvijaće preko 600 KS, a radiće se takođe o dva elektromotora, slično kao i u najsnažnijem standardnom EQS-u. EQS će biti znatno napredniji od prvog električnog Mercedesa, modela EQC čija maksimalna brzina iznosi svega 180 km/h. Očekuje se da luksuzna električna limuzina bez problema dostiže brzinu od 250 km/h.

14:48 | Apr 6, 2020

KOMENTARI (0)