VIJESTI / PREMIJERE

Mercedes-Benz GLB je dobio svoju AMG izvedbu

mercedes

Mercedes-AMG GLB 35

mercedes

Mercedes-AMG GLB 35

mercedes

Mercedes-AMG GLB 35

mercedes

Mercedes-AMG GLB 35

mercedes

Mercedes-AMG GLB 35

mercedes

Mercedes-AMG GLB 35

mercedes

Mercedes-AMG GLB 35

mercedes

Mercedes-AMG GLB 35

Sportski terenac sa mjestom za sedam osoba

 

Shodno očekivanjima nakon brojnih špijunskih fotografija koje smo vidjeli u prethodnom periodu, Mercedes je uoči frankfurtskog sajma predstavio još jedan automobil koji će stići u grad na Majni. To je najnoviji Mercedesov terenac u sportskoj izvedbi. Mercedes-AMG GLB 35 dolazi na tržište sa kombinacijom offroaderskih sposobnosti standardnog GLB-a i performansama hot hečbeka A35 AMG.

 

GLB u AMG izvedbi je zadržao sve osobine koje krase standardni automobil, a iz Mercedesa posebno ističu činjenicu da će automobil i dalje imati opciju sedam sjedišta. Vjerujemo da je ovo najbrže vozilo na svijetu koje može primiti sedam putnika.

 

Izgled izvana se promijenio tek toliko kako bismo znali da se radi o sportskoj verziji automobila. Prednji i zadnji kraj su agresivnije dizajnirani po uzoru na A35 i CLA 35. Naprijed je tu neizostavna Panamericana maska hladnjaka, a nazad je kromirani okvir oko dvije, takođe kromirane cijevi izduvnog sistema. Automobil je smješten na 19-inčne AMG 10 felge, obojene u Tantalum sivu. U ponudi će biti i 20 i 21-inčne felge, dostupne u dvije boje.

 

Kako je to već običaj sa novim Mercedesima, GLB 35 dolazi sa najnovijom verzijom MBUX infotainment sistema, a za enterijer je korištena najkvalitetnija koža koja se koristi ekskluzivno za AMG modele. Vozač će moći da bira nekoliko različitih modova vožnje, a to su Slippery, Comfort, Sport, Sport+ i Individual.

 

GLB 35 pokreće 2.0 litarski turbo motor od 306 KS, dakle identičan kao u svim AMG modelima sa oznakom 35. Snaga se prenosi na sva četiri točka, a osmostepeni DCT mjenjač šalje snagu preko 4Matic pogona.

 

Početak prodaje GLB 35 se očekuje početkom 2020. godine.

09:22 | Aug 29, 2019

KOMENTARI (0)