VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes-Benz X-klasa sa Black paketom

mercedes

Mercedes-Benz X-klasa

mercedes

Mercedes-Benz X-klasa

mercedes

Mercedes-Benz X-klasa

Specijalna edicija Mercedesovog kamioneta

 

Mercedes nam za narednu godinu sprema brojna iznenađenja i novosti. Trokraka zvijezda iz Štutgarta važi za brendove čiji su automobili među najatraktivnijim na tržištu, a rad kompanije se prati s posebnom pažnjom. Osim određenih noviteta, u 2020. godini ćemo dobiti nekoliko specijalnih edicija postojećih modela koji će ih učiniti nešto rjeđim pa samim tim i vrijednijim.

 

Iako nam najveće uzbuđenje od svih specijalnih edicija budi AMG GT Black Series koji se uveliko testira na Nürburgringu, ne možemo umanjiti vrijednost drugih. Konkretno, jedna od prvih koje su potvrđene i čiji je termin predstavljana javno objavljen je X-klasa sa Black paketom. Mislimo da vam ne moramo puno toga objašnjavati o čemu se radi, već sami možete naslutiti o čemu se radi.

 

Kako i sam naziv edicije sugeriše, Black paket X-klasu „zavija u crno“. Uobičajeni aluminijski i kromirani dijelovi su sada u potpunosti crni, dok je eksterijer limitiran na pet boja: crna, bijela, siva, plava i srebrna. S pogonom na sva četiri točka i 250 KS iz moćnog dizelskog motora, X-klasa i sa Black paketom ostaje spremna za avanture po neprohodnim i blatnjavim putevima.

12:48 | Dec 28, 2019

KOMENTARI (0)