VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes bi mogao povećati upotrebu motora iz A45 S

Pored upotrebe u A-klasi i CLA, ovaj motor bi se mogao naći i u jačim modelima

 

Mercedes se sprema da svoj, sada već prepoznatljivi 2.0 turbo benzinski motor iz modela A45 S upotrijebi i u drugim, većim modelima od A-klase i CLA. Najsnažniji serijski dvolitarski motor ikada proizveden je oduševio kompletnu javnost, ali i ljude u Mercedesu te su svi složni da je ta pogonska jedinica tehnološko čudo.

 

Obično viđamo da tehnologija iz skupljih automobila vremenom bude upotrijebljena i u manjim, jeftinijim automobilima, međutim ovoga puta Mercedes bi mogao napraviti presedan. Ultra snažni M139 bi tako biti u upotrebi i u većim AMG modelima, a o kojim modelima je riječ, još ne znamo.

 

U intervjuu kojii je dao za Paultan.org, Tobias Moers je izjavio kako će taj motor uskoro biti korišten i u široj ponudi modela. Sa svojom 421 KS i 500 Nm obrtnog momenta, M139 bi mogao biti zanimljiva opcija kada je u pitanju C-klasa i eventualna zamjena za šestocilindarski motor koji se nalazi u C43 modelu. Pretpostavlja se da će M139 u međuvremenu dobiti i elektromotor te da će razvijati još više snage, a uz to će biti ekološki prihvatljiviji.

11:13 | Sep 23, 2019

KOMENTARI (0)