VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes će do 2022. predstaviti 32 modela

smart

Smart SUV

mercedes

Mercedes-AMG GT 73

mercedes

Mercedes-Benz SL (2021)

mercedes

Mercedes-AMG One

Još električnih automobila, hiper automobil, Smart SUV, punjiva hibridna limuzina od 800 KS i još mnogo drugih modela

 

Mercedes-Benz je zaključio razvojne planove za više od 30 novih modela, a svi bi trebali stići do kraja 2022. godine. To je uistinu velika brojka, a ona obuhvata nove generacije postojećih modela, ali i premijere potpuno novih automobila koji do sada nisu bili u ponudi. Tako će u ovom periodu stići nova C-klasa, S-klasa, ali i povratnik u ponudu, model SL koji će se vratiti svom izvornom obliku.

 

Mercedesov plan za novi SL je povratak tog modela njegovim „korijenima“. U principu, SL će ponovo biti dostupan sa platnenim krovom, baš kao i njegova prva generacija, a njegov dolazak očekujemo 2021. godine u formi 2+2 sportskog automobila.

 

Ponuda AMG automobila će biti omogaćena modelom GT 4-Door koji će od sada biti dostupan kao punjivi hibrid sa 800 KS, dok će u ovom periodu stići i GT Black Series kao najekstremnija izvedba ovog automobila do sada. Pored njih, hiperautomobil One razvijen na bazi bolida Formule 1 će takođe biti isporučen kupcima, ali vjerovatno ne prije 2021. zbog novih standarda o emisiji CO2. Što se novih AMG modela tiče, Mercedes će u novoj generaciji C63 modela koristiti 2.0 četverocilindarski turbo motor koji smo već vidjeli u modelima A45 AMG i CLA 45 AMG, uz dodatak hibridnog sistema.

 

Mercedesova porodica električnih modela EQ će dobiti nekoliko novih članova, a to podrazumijeva dolazak produkcijskih verzija EQA i EQA konceptnih modela, a njima će se pridružiti novi EQB, EQE i EQG model.

09:23 | Feb 4, 2020

KOMENTARI (0)