VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes EQA prikazan na renderima

mercedes

Mercedes-Benz EQA

mercedes

Mercedes-Benz EQA

Veoma uvjerljiv uvid u produkcijsku verziju novog električnog „Benza“

 

Mercedes-Benz kontinuirano radi na kompletnoj porodici električnih vozila koja uključuju i potpuno „zelenu“ verziju crossovera GLA. Sasvim logično, novi, električni crossover baziran na modelu GLA nosit će naziv EQA, a prototip je već nekoliko puta viđen u Skandinaviji, dovoljno kamufliran da sakrije konačni dizajn električnog crossovera.

 

Sve izgleda onako kako biste i očekivali. Dimenzije i proporcije automobila su veoma slične nedavno predstavljenoj drugoj generaciji modela GLA, a jedina veća razlika se nalazi na prednjem kraju koji je dizajniran specifično za modele iz EQ porodice. Zadnja svjetlosna grupac je takođe veoma slična onoj na GLA, ali je u slučaju EQA ona povezana popularnim „lightstripom“. Donji dio branika je nešto drugačije dizajniran obzirom na to da EQA nema izduvne cijevi.

 

Prema preliminarnim informacijama, EQA će imati električni pogon koji će imati dovoljno energije za domet od 480 km. To je za sada sve što znamo o pogonskoj jedinici, a govori se o nekoliko različitih verzija s više nivoa snage, a vrlo je moguće da će EQA biti dostupan i sa pogonom na sva četiri točka.

14:23 | Jan 1, 2020

KOMENTARI (0)