VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes gasi S-klasu u coupe i kabrio varijanti?

mercedes

Mercedes-Benz S-klasa Coupe

mercedes

Mercedes-Benz S-klasa Cabrio

mercedes

Mercedes-Benz S-klasa

Rigorozne mjere u cilju povećanja profita

 

Mercedes-Benz je samo jedan od proizvođača koji je najavio ozbiljne mjere u narednom periodu koje će doprinijeti povećanju profita i smanjenu troškova ove kompanije. Osim otpuštanja velikog broja radnika, Mercedes planira da ugasi određeni broj modela, odnosno njihove specifične izvedbe.

 

Prvi na listi koji bi mogao postati višak je S-klasa u coupe i kabrio verziji koji po svemu sudeći neće doživjeti novu generaciju modela. Prema nezvaničnim informacijama, proizvodnja ovih modela će biti trajno obustavljena u avgustu ove godine. Uzimajući u obzir Mercedesovu strategiju sa električnim modelima, biće sve manje mjesta za modele koje poznajemo. Oni će morati mjesto ustupiti električnim inačicama koje su Mercedesov prioritet, iako njihova popularnost nije na zavidnom nivou.

 

Narudžbe za ovaj automobil će i dalje biti otvorene sve do maja kada će biti i zvanično zatvorene. Osvježeni model je predstavljen 2017. godine. Ni coupe ni kabrio nisu bili ni približno popularni kao izvorna, limuzinska izvedba S-klase te je bilo pitanje dana kada će se ovakve mjere uzeti u razmatranje. U svakom slučaju, S-klasa coupe i kabrio će svoje mjesto najvjerovatnije ustupiti novom, EQS električnom Mercedesu koji će uskoro biti predstavljen u svojoj produkcijskoj formi, a razvijaće oko 500 KS i imati domet od oko 480 kilometara. 

09:54 | Mar 28, 2020

KOMENTARI (0)