VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes najavio novi koncept za CES

Igra svjetlima najavljuje novi koncept

 

Mercedes-Benz je objavio novi teaser za koncept koji će predstaviti na ovogodišnjem izdanju Consumer Electronics Showa. Iz kompanije nisu saopštili naziv vozila, ali u opisu videa stoji zanimljiva rečenica – „Buđenje je započelo.“.

 

Sam video ne prikazuje mnogo. U principu, kompletan video je zasnovan na igri svjetlima. Trake svjetala u boji osvjetljavaju segmente automobila. Zaista je teško prosuditi koje dijelove Mercedes prikazuje u videu, ali zahvaljujući određenim kadrovima, dalo bi se zaključiti da se radi o nekom EQ modelu. Mercedes je već ranije najavio ovaj koncept koji je inspirisan jednim od najinovativnijih brendova u sektoru zabave. Ipak, iz kompanije nisu dali više detalja o kojem brendu se radi.

 

Mercedes će na CES-u izložiti EQC 400 4Matic, električni krosover, kao i Vision EQS koncept. Obzirom na to da su druga dva automobila u potpunosti električna i „high-tech“, to dodatno potkrepljuje našu tvrdnju da se radi o još jednom električnom automobilu koji će biti predstavljen. Sve ovo, dio je Mercedesovog višegodišnjeg plana da u nadolazećim godinama predstavi što više električnih automobila, a EQS u produkcijskoj izvedbi treba da predstavlja „S-klasu među električnim automobilima“. U konceptnoj formi, ova luksuzna limuzina može preći 700 km s jednim punjenjem baterije od 100 kWh.

17:48 | Jan 3, 2020

KOMENTARI (0)