VIJESTI / PREMIJERE

Mercedes nam sprema nešto posebno

Teaser novog AMG modela

 

Mercedes je svega par dana nakon predstavljanja novog CLA 35 AMG modela ponovo skrenuo pažnju na sebe i još jednom, postao glavna priča dana. Sve smo bliži sajmu automobila u Šangaju. Na svojim profilima na društvenim mrežama, Mercedes je najavio nešto posebno za Šangaj.

 

Uz jedan izuzetno „škakljiv“ teaser, ostavili su veliku misteriju šta nas očekuje. Sudeći po teaseru, ali i hashtagovima koje su upotrijebili na Instagramu, u Šangaj stiže novi Mercedes-AMG GLC 63. Krajem februara, predstavljen je facelift prve generacije najpopularnijeg Mercedesovog modela u 2018. godini i bilo je pitanje vremena kada će i AMG verzija dobiti svoj facelift.

 

Iako je u međuvremenu predstavljen i osvježeni GLC Coupe, po teaseru se da naslutiti kako se radi ipak o kompaktnoj verziji GLC-a. Ovaj model je najčešće je viđan na Nordschleifeu kako „proteže noge“, a možda nam Mercedes sprema i novi rekord, obzirom na to da je upravo GLC trenutno najbrži SUV na Nordschleifeu.

 

Ako možemo vjerovati glasinama, novi GLC 63 bi manje više trebao ostati isti ili barem veoma sličan aktuelnom modelu. Testiranje na Nordschleifeu itekako ovaj automobil „brusi“ u vrsnog sportaša, a sigurno nas očekuje barem blago poboljšanje performansi u odnosu na stari GLC 63.

 

Predstavljanje novog Mercedesa-AMG GLC 63 bi trebalo biti održano na 16. aprila, dakle, nećemo morati još dugo čekati da ugledamo novi sportski terenac iz Affalterbacha.

20:00 | Apr 12, 2019

KOMENTARI (0)