VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes nastavlja saradnju sa Cigarette Racingom

Novi gliser inspirisan G-wagenom

 

Mercedes-Benz će i ove godine nastaviti saradnju sa Cigarette Racingom. Kao i svake godine, novi super brzi gliser je inspirisan Mercedesovim automobilima, a ove godine, kao inspiracija je poslužila čuvena G-klasa. Za sada, imamo tek teaser novog glisera, a predstavljanje je zakazano za 13. februar.

 

Ovogodišnja kreacija ima klasičnu siluetu Cigarette Racingovih plovila sa dugim „nosom“ i kratkim zadnjim dijelom. Ovaj brod nije fokusiran isključivo na brzinu te biste mogli uživati i u nekom dužem krstarenju, dok vam krov nudi vid zaštite od nepovoljnih vremenskih uslova.

 

Saradnja Mercedesa i Cigarette Racinga traje od 2007. godine. Prošlogodišnji gliser je bio inspirisan modelom AMG GT 4-Door, a snagu su isporučivala četiri Mercury Racing 400R motora, a njihova ukupna snaga iznosila je 1.600 KS, a maksimalna brzina je iznosila 134 km/h. Za izradu je korišteno mnogo karbonskih dijelova, a njegov kapacitet je bio 20 osoba.

 

Ovo je prvi gliser inspirisan G-klasom od 2013. godine kada je za izradu korišten Huntress kao polazna tačka, a zatim detaljno prerađen. Pokretalo ga je pet Mercury Racing Verado 350SCi motora, ukupne snage 1.750 KS koji su bili dovoljni za 125 km/h.

21:03 | Feb 10, 2020

KOMENTARI (0)