VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes objavio prvi teaser GLE Coupea

Nakon dugog čekanja

 

Krajem prošle godine predstavljen je novi GLE. Mercedesov terenac je zadivio sve koji su bili prisutni na predstavljanju, ali i kompletnu javnost širom svijeta. Tada je predstavljena samo kompaktna verzija ovog terenca, dok smo na coupe izvedbu morali da sačekamo. U međuvremenu, stigla je i AMG 53 izvedba ovog terenca. Sada je došao red i da coupe ugleda svjetlo dana.

 

Kratki teaser video koji je Mercedes objavio prikazuje izgled zadnjih svjetala. Dizajn je ostao sličan kao i na kompaktu, ali su u odnosu na prošlu generaciju nešto viša te posjeduju dinamičnu liniju. GLE Coupe je i sa kamuflažom djelovao kao pravi sportaš u tijelu terenca. Sam automobil djeluje dosta naprednije nego prije. Svaki segment je poboljšan, pa tako i dizajn koji sada izgleda dosta uglađenije u odnosu na odlazeću generaciju.

 

GLE Coupe će koristiti iste motore kao i kompaktni GLE, uključujući i blagi hibridni setup na V8 motoru. Ta pogonska jedinica je uvedena u upotrebu ove godine na modelu GLE 580 koji se nalazi između AMG modela GLE 53 i GLE 63 koji tek treba da bude predstavljen. Pored performantnih verzija, u ponudi će biti i standardne, „pitomije“ verzije.

 

U teaseru koji je objavljen, stoji „Datum rođenja 28.8.2019.“ što nam sugeriše da će novi GLE Coupe biti predstavljen sutra, a svjetsku premijeru će vjerovatno imati u Frankfurtu.

10:00 | Aug 27, 2019

KOMENTARI (0)