VIJESTI / PREMIJERE

Mercedes objavio prvi teaser za GLB

Ovo bi moglo značiti da je predstavljanje veoma blizu

 

Mercedes je započeo svoju PR kampanju u kojoj najavljuje dolazak novog SUV-a na tržište. Ove godine smo već imali priliku da ga vidimo, ali samo u konceptnoj formi, a sada je on spreman da zablista u svojoj finalnoj formi. Jučer je po prvi put objavljen teaser modela GLB.

 

Teaseri znaju ponekad da otkriju detalje koje ne vidimo na špijunskim fotografijama. Rekli smo ponekad, a to nije slučaj ovoga puta. Od svega što vidimo na teaseru, možemo naslutiti izgled zadnjih svjetala. Iz Mercedesa žele naglasiti njegovu praktičnost. U opisu fotografije stoji „Novi Mercedes-Benz GLB: Inteligentan kao smartfon, praktičan kao višenamjenski alat!“, aludirajući na švajcarski nož koji se takođe našao na teaseru.

 

Postoje određeni detalji koje znamo. Mehanički, GLB će dijeliti mnogo toga sa A-klasom. A kada kažemo mnogo toga, u to ubrajamo i 2.0 litarski turbo motor koji će vjerovatno dobiti i AMG tretman pa ćemo tako imati i AMG izvedbu modela GLB. Jedna od opcija koje se spominju je ta da će automobil biti ponuđen isključivo sa prednjim ili 4Matic pogonom na sva četiri točka. Pojedini izvori tvrde da je Mercedes odustao od prednjeg pogona te da su se fokusirali na ubacivanje trećeg reda sjedišta.

 

Teaser nam nije otkrio ni tačan datum predstavljanja. Znamo da je veoma blizu, dok je najavna kampanja krenula, a kada bude predstavljen, pridružiće se sve brojnijoj porodici Mercedesovih terenaca.

09:25 | Jun 6, 2019

KOMENTARI (0)