VIJESTI / PREMIJERE

Mercedes predstavio GLC 43 i GLC 43 Coupe

merc

Mercedes-AMG GLC 43 Coupe

merc

Mercedes-AMG GLC 43 Coupe

merc

Mercedes-AMG GLC 43 Coupe

merc

Mercedes-AMG GLC 43 Coupe

merc

Mercedes-AMG GLC 43 Coupe

merc

Mercedes-AMG GLC 43

merc

Mercedes-AMG GLC 43

merc

Mercedes-AMG GLC 43

merc

Mercedes-AMG GLC 43

Jeftiniji i manje performantni

 

Prije par dana smo pisali o smanjivanju troškova u Daimleru i gašenju X-klase. Taj model je prva „žrtva“, a u junu su se pojavile glasine kako će i GLC 43 biti izbačen iz ponude. Istinitost tih glasina je isplivala na površinu upravo danas kada vam i zvanično možemo reći da to nije istina i da je novi, odnosno osvježeni GLC 43 predstavljen putem interneta.

 

O vizuelnim izmjenama je suvišno i govoriti. Svi koji već neko vrijeme prate naš portal i dešavanja na svjetskoj sceni, upoznati su sa smjerom kojim ide dizajnerski tim Mercedesa. GLC 43 izvedba je dostupna i u kompaktnoj, kao i u coupe izvedbi ovog terenca. Promjene u odnosu na prošli GLC 43 se ogledaju u novom klasteru prednjih svjetala, novoj Panamericana masci hladnjaka i novom klasteru zadnjih svjetala. Slabiji, GLC 43 i jači, GLC 63, možete razlikovati po izgledu završetaka izduvnog sistema. Dok GLC 63 koristi četvrtaste završetke, GLC 43 ima četiri ovalna završetka izduvnog sistema.

 

Izvana, jedina razlika se ogleda u izduvnom sistemu, a iznutra, teško je razlikovati ova dva modela. Jedini ko može razlikovati ova dva modela i iznutra jeste sam vozač koji će sigurno osjetiti razliku u performansama. Tehnički, GLC 43 i GLC 63 su isti. Oba imaju najnoviju verziju MBUX infotainment sistema, kao i 10,25-inčni ekran osjetljiv na dodir montiran na sredinu instrument table, dok vozač ispred sebe ima 12,3-inčni digitalni klaster instrumenata.

 

Pod haubom, ovaj model ima 3.0 litarski biturbo V6 motor uparen sa 9-stepenim automatskim mjenjačem koji snagu šalje na sva četiri točka. Njegova snaga iznosi 385 KS što je 23 KS više nego model prije facelifta. Iako nije ni blizu  modelu GLC 63 koji ima 4.0 litarski biturbo V8 motor, GLC 43 može stići do stotke za 4,7 sekundi.

 

Cijene za novi GLC 43 nisu dostupne, ali su iz Mercedesa izjavili kako će biti objavljene naknadno, što bi moglo biti oko frankfurtskog sajma koji se održava u septembru.

08:09 | Jul 18, 2019

KOMENTARI (0)