VIJESTI / PREMIJERE

Mercedes predstavio limitiranu ediciju modela EQC

eqc

Mercedes-Benz EQC Edition 1886

eqc

Mercedes-Benz EQC Edition 1886

eqc

Mercedes-Benz EQC Edition 1886

eqc

Mercedes-Benz EQC Edition 1886

eqc

Mercedes-Benz EQC Edition 1886

Ekskluzivitet električnog SUV-a

 

Mercedes je u New York stigao s namjerom da svu pažnju skrene na sebe i možemo reći da im je itekako pošlo za rukom. Premijerno predstavljanje imali su AMG izvedbe modela GLC, a debitovao je i potpuno novi GLS. SUV modeli su glavne zvijezde, a tome u prilog govori i činjenica da ni jedan novi Mercedesov sedan nije predstavljen u New Yorku.

 

Osim predstavljanja novih modela, Mercedes je spremio i limitiranu ediciju njihovog prvog električnog SUV-a – EQC. Mercedes-Benz EQC Edicija 1886 donosi blage izmjene u izgledu. Pitate se zašto baš 1886? Ako se vratimo u daleku, baš daleku prošlost, sjetićemo se da je Mercedesov prvi automobil proizveden upravo 1886. Benz Patent-Motorwagen je produk tadašnjeg konstruktora Rheinische Gasmotorenfabrik Benz & Cie., danas znanog kao Mercedes-Benz.

 

Edicija 1886 je dobila novu masku hladnjaka koja ima klasične proreze u odnosu na potpuno zatvorenu koja se nalazi na standardnom EQC. Okvir maske je i dalje visokosjajni, crni, stopljen sa linijom svjetala. Automobil je dobio nove desetokrake, 20-inčne felge sa crnim detaljima. Osim toga, eksterijer je dobio i EQC Edition 1886 oznake na blatobranima. Izbor boja za EQC Edicije 1886 svodi se na samo jednu boju – srebrenu.

 

Enterijer je uređen u skladu sa bojama EQ brenda. Novi dizajn sjedišta donosi kombinaciju plave i crne boje. Na naslonjačima se nalazi izvezeni broj 1886. Tako je Mercedes nastavio brendiranje ove limitirane serije čime se naglašava ekskluzivitet svakog primjerka ovog modela. Ostatak enterijera je netaknut i isti je kao i kod standardnog EQC modela.

 

Pogonski sklop EQC je ostao isti. Dva elektromotora ukupne snage 402 KS koji svoju snagu crpe iz litijumskih baterija čija snaga iznosi 80 kWh. Automobil s jednim punjenjem može preći između 445 km i 471 km. EQC ima mogućnost brzog punjenja na 110 kW na punionicama koje mogu isporučiti toliku energiju.

08:48 | Apr 18, 2019

KOMENTARI (0)