VIJESTI / PREMIJERE

Mercedes predstavio novi AMG GT3

merc

Mercedes-AMG GT3

merc

Mercedes-AMG GT3

merc

Mercedes-AMG GT3

merc

Mercedes-AMG GT3

merc

Mercedes-AMG GT3

merc

Mercedes-AMG GT3

merc

Mercedes-AMG GT3

Nastavak uspješne priče Mercedes-AMG Customer Racing servisa

 

Mercedes je izuzetno bitan brend u autoindustriji, a kao takvi, igraju i veoma važnu ulogu u autosportu koji je usko vezan za autoindustriju. Godinama unazad, Mercedes je briljirao u DTM šampionatu sa svojom C-klasom, u Formuli 1 su od uspješnog dobavljača motora stigli do svog tima koji ima ulogu dominantne sile koja zadnjih 5 godina „uništava“ konkurenciju u šampionatu.

 

Paralelno sa svojim fabričkim angažmanima, 2010. Mercedes je pokrenuo svoj „servis“ za klijentske timove, tzv. Mercedes-AMG Customer Racing. Sve je počelo sa modelom SLS AMG GT3, a 2015. je stigao novi model, AMG GT3. Zahvaljujući svojim karakteristikama, AMG GT3 je postao jedan od najuspješnijih GT3 automobila. Pouzdanost, sigurnost, upravljivost, performanse i ergonomija su osobine koje krase ovaj trkaći automobil.

 

Sada su sve te najbolje osobine dodatno „izbrušene“ i novi AMG GT3 je još bolji nego prije. Prednji kraj automobila je izmijenjen i otvor za hlađenje moćnog 6.3 litarskog V8 motora. Aerodinamički paket je unaprijeđen za više downforcea, a zadnje krilo je takođe unaprijeđeno u zračnom tunelu za bolju efikasnost i veći pritisak na zadnji kraj.

 

Kao i kod prethodnika, motor je ostao isti. Automobil pokreće atmosferski 6.3 V8 motor koji isporučuje 550 KS. Njegova izdržljivost je unaprijeđena te su servisni intervali produženi i revizije motora su smanjene. Kako bi svojim kupcima garantovali vrhunski kvalitet, novi AMG GT3 će proći test izdržljivosti od 30 sati neprekidnog rada u trkaćem režimu.

 

Isporuke novog Mercedesa-AMG GT3 počinju krajem 2019. i početkom 2020. godine, kada će i debitovati u GT šampionatima širom svijeta.

10:30 | Jun 22, 2019

KOMENTARI (0)