VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes sprema pravog rivala Audiju A4 Allroad

Nova C-klasa će biti dostupna i u All-Terrain verziji

 

Mercedes će po svemu sudeći napraviti žestoku konkurenciju Audijevom modelu A4 Allroad. Do sada su u ponudi modela imali E-klasu All-Terrain sa plastičnim ojačanjima na karoseriji po uzoru na terenska vozila i većim klirensom, a sada bi u ponudu trebala stići i pristupačnija, C-klasa All-Terrain. U tom slučaju, A4 Allroad i Volvo V60 Cross Country će biti ozbiljno ugroženi jer znamo kako je Mercedes temeljit i pedantan.

 

Iako se još uvijek radi samo o glasinama, sasvim je moguće i izvodivo da vidimo karavansku C-klasu u All-Terrain izvedbi. Tehnički, prepreke ne postoje, a veliki dio komponenti je moguće upotrijebiti sa već postojeće E-klase. Kao i u slučaju s E-klasom, i C-klasa bi dobila serijski 4Matic, pogon na sva četiri točka, a uz to bi išle i plastične zaštite na rubu karoserije kao i karakteristična aluminijska zaštita prednjeg kraja.

 

Naredna generacija C-klase (W206) trebala bi debitovati naredne godine, a karavanska izvedba bi trebala predstavljena nedugo nakon limuzine. Obzirom na potrebe razvoja i finalizacije projekta, C-klasa All-Terrain bi mogla stići 2021. godine, sve u skladu sa razvojem situacije i tržišta.

13:49 | Sep 30, 2019

KOMENTARI (0)