VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes u Frankfurt stiže s dvije premijere

Novi EQ koncept i GLB u AMG izvedbi

 

Kako se bližimo devetom mjesecu u godini, sve više pričamo o premijerama i novim automobilima koji će zablistati u Frankfurtu. Mercedes je u junu predstavio svoj najnoviji terenac GLB, a u Frankfurt stiže njegova AMG izvedba. Pored njega, Mercedes će predstaviti i koncept novog EQ automobila.

 

GLB je Mercedesov posljednji crossover u ponudi, a obzirom na to da svi terenci u ponudi imaju i svoju AMG izvedbu, ni GLB neće biti izuzetak. Mercedesova sportska divizija iz Affalterbacha je početkom jula predstavila A45 i CLA 45 u obje karoserijske verzije koji pod haubom imaju 420 KS. „Lovci“ na prototipove automobila su u nekoliko navrata snimili kamuflirani GLB 45, ali još uvijek ne znamo koja AMG izvedba modela GLB stiže u Frankfurt.

 

Za očekivati je da prvo vidimo manje performantni, GLB 35 koji bi koristio isti 2.0 turbo motor kao i A35 i CLA 35 sa 306 KS. Ukoliko Mercedes prvo predstavi GLB 45, u tom slučaju ćemo vidjeti model koji koristi isti motor kao i A45 i CLA 45, a priča se kako bi njegova snaga trebala iznositi preko 400 KS, što je identično kao u S izvedbi pomenutih modela.

 

Druga premijera nije toliko uzbudljiva kao ova prva o kojoj smo govorili. Radi se o konceptu novog električnog Mercedesa, a vjeruje se da je u pitanju EQS koji je takođe testiran i često fotografisan u prethodnom periodu. EQS bi, kao što i sam naziv sugeriše, trebao biti električna verzija S-klase, a iz Mercedesa novi koncept najavljuju kao utjelovljenje fleksibilnog automobila orijentisanog ka klijentu sa održivom vizijom.

09:17 | Aug 9, 2019

KOMENTARI (0)