VIJESTI / AKTUELNOSTI

Mercedes u novom teaseru prikazao E-klasu All-Terrain

 

Nastavlja biti dio ponude E-klase

 

Mercedes-Benz je potvrdio dolazak osvježene „terenske“ izvedbe E-klase u karavanskoj izvedbi. E-klasa All-Terrain cilja na kupce Audija A6 Allroad koji bi u potrazi za nečim novim mogli izabrati upravo novu trokraku zvijezdu. Iako je trebao biti predstavljen u Ženevi, Mercedes će E-klasu All-Terrain morati predstaviti u drugačijim okolnostima.

 

Novi teaser E-klase prikazuje upravo All-Terrain izvedbu u „akciji“ i u velikoj mjeri nam otkriva izgled osvježene E-klase. Baza automobila je standardna E-klasa u karavanskoj izvedbi, ali uz povećani klirens, ojačani ovjes, podvozje i zaštite na karoseriji po uzoru na terenska vozila. Još uvijek nemamo nikakve naznake o specifikacijama E-klase u All-Terrain izvedbi.

 

Sasvim je izvjesno da će biti dostupna isključivo sa 4Matic pogonom na sva četiri točka. Aktuelna generacija E-klase All-Terrain se oslanja na modele sa dizelskim motorima, a nije poznato da li će to biti slučaj i kada osvježeni model stigne na tržište. Izvjesno je da će nova E-klasa dobiti svoje hibridne izvedbe, a da li će E-klasa All-Terrain dobiti „EQ Boost“, saznaćemo u narednim sedmicama.

 

<center><iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMercedesBenz%2Fvideos%2F2578256229121520%2F&show_text=0&width=380" width="380" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe></center>

 

08:45 | Mar 2, 2020

KOMENTARI (0)